Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

John S. McCain: Βρέθηκαν πτώματα ναυτικών που αγνοούνταν - ΦΩΤΟ - BINTEO

22.08.2017 | 14:23
Πρώτη δημοσίευση: 2017-08-22 09:28:27
Τελευταία ενημέρωση: 2017-08-22 14:23:27


Βρέθηκαν τα πτώματα κάποιων ναυτικών που αγνοούνταν μετά τη σύγκρουση του αντιτορπιλικού John S. McCain με δεξαμενόπλοιο ανοικτά της Σιγκαπούρης, σύμφωνα με δήλωση του Ναύαρχου Scott Swift. 

Ειδικοί δύτες του ναυτικού έψαξαν τα πλημμυρισμένα διαμερίσματα του αντιτορπιλικού για να βρουν τους 10 ναυτικούς .
Οι δύτες με ειδικά διαμορφωμένο εξοπλισμό έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα σφραγισμένα διαμερίσματα που βρίσκονται σε κατεστραμμένα μέρη του πλοίου", δήλωσε ο 7ος στόλος των ΗΠΑ και οι νεκροί βρέθηκαν εκεί, σύμφωνα με το nbcnews.com. 

To αντιτορπιλικό υπέστη σοβαρή ζημιά από την σύγκρουση με το δεξαμενόπλοιο την οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:Το αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε χθες ότι ξεκίνησε μια διερεύνηση όλου του στόλου και ότι θέτει προσωρινό πάγωμα σε επιχειρήσεις του ώστε να εστιαστεί στην ασφάλεια, καθώς συνεχίζει τις έρευνες για τους 10 ναυτικούς που αγνοούνται.

Μετά την σύγκρουση χθες του αντιτορπιλικού John S. McCain και του δεξαμενόπλοιου Alnic MC, ο επικεφαλής των αμερικανικών ναυτικών επιχειρήσεων, ναύαρχος Τζον Ρίτσαρντσον, είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις προς το παρόν ότι η σύγκρουση ήταν εσκεμμένη ή αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης ή σαμποτάζ. "Η διερεύνηση όμως θα εξετάσει όλες τις πιθανότητες", είπε σε ανάρτηση  του στο Twitter.

Ο Ρίτσαρντσον είπε ότι έχει ζητήσει από τους κυβερνήτες στόλων απανταχού να κάνουν μια "επιχειρησιακή παύση" μιας ή δύο ημερών για να συζητήσουν τη δράση που θα ακολουθήσουν ώστε να εξασφαλίσουν ασφαλείς και αποτελεσματικές επιχειρήσεις.Σύμφωνα με τον ναύαρχο, θα ξεκινήσει μια επιθεώρηση της εκπαίδευσης των αμερικανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην Ιαπωνία ώστε "να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε να είναι έτοιμοι για επιχειρήσεις και πολεμική εμπλοκή". Η επιθεώρηση θα περιλαμβάνει "επιχειρησιακό ρυθμό, τάσεις προσωπικού, εξοπλισμούς, συντήρηση και υλικό". Η επιθεώρηση θα γίνει "μέσα σε πολύ στενά χρονικά περιθώρια", είπε ο Ρίτσαρντσον.Το αδελφό πλοίο του John S. McCain, το Fitzgerald, παραλίγο να βυθιστεί κοντά στην Ιαπωνία μετά την σύγκρουσή του με φορτηγό πλοίο από τις Φιλιππίνες, στις 17 Ιουνίου. Οι σοροί επτά αμερικανών ναυτικών βρέθηκαν σε πλημμυρισμένο τμήμα του πλοίου.Ο Μακ Θόρνμπερι, Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε ότι η πρόσφατη σύγκρουση αποτελεί το τέταρτο δυστύχημα στον αμερικανικό στόλο του Ειρηνικού φέτος, και αναδεικνύει τις περικοπές στη χρηματοδότηση καθώς και τον χρόνο που ξοδεύουν στη θάλασσα τα πληρώματα. "Το Κογκρέσο έχει την υποχρέωση να παρέχει στους ναυτικούς μας τις περαιτέρω χρηματοδοτήσεις που τόσο εμφανώς χρειάζονται, και να το πράξει άμεσα", είπε σε δήλωσή του.

Σημειώνεται επίσης, ότι άλλοι πέντε ναυτικοί έχουν τραυματιστεί μετά τη σύγκρουσή ενός αμερικανικού αντιτορπιλικού με το δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά των ακτών της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το USS John S. McCain κατευθυνόταν ανατολικά της Σιγκαπούρης και ετοιμαζόταν να ελλιμενιστεί όταν συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC. 
«Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το John S. McCain υπέστη ζημιά στην αριστερή μπροστινή του πλευρά», σημείωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Ακόμα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το κανένα μέλος του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου δεν έχει τραυματιστεί σύμφωνα με τις αρχές της Λιβύης. To δεξαμενόπλοιο έχει ωστόσο έχει υποστεί ζημιές.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε, ότι καταγράφηκαν αρκετές παραβιάσεις ασφαλείας όσον αφορά το δεξαμενόπλοιο κατά τον τελευταίο λιμενικό έλεγχο που έγινε τον Ιούλιο καθώς επίσης ανεπάρκεια σε ότι αφορά την πυρασφάλεια του πλοίου μεταξύ άλλων. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα προβλήματα που παρουσίασε δεν έχουν γνωστοποιηθεί, ωστόσο δεν ήταν τόσο σοβαρά ώστε να μην ταξιδέψει το πλοίο.

Τέλος, στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν πλοία, ελικόπτερα και ρυμουλκά της Σιγκαπούρης, καθώς και αεροσκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού αλλά και το Ναυτικό της Μαλαισίας εκτός από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό. 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Usatoday,com, CBS,mbdnews.com


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ