Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινάνε στις 2 το μεσημέρι, οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις - ποιοί μένουν,ποιοί φεύγουν

08.03.2011 | 13:13
Σε λίγη ώρα συνεδριάζει το Συμβούλιο αρχηγών των γενικών επιτελείων, που σηματοδοτεί την έναρξη των τακτικών κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Μπορεί η παραμονή των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων να έχει αφαιρέσει αρκετό “σασπένς” από τις φετινές κρίσεις στις ΕΔ, που ξεκινούν σε μερικές ώρες,ωστόσο η αγωνία ποτέ δεν λείπει από αυτή τη διαδικασία στην Ελλάδα,γιατί ποτέ δεν ξέρεις με ποια κριτήρια γίνονται! Ποιο τηλεφώνημα και ποια πίεση θα αποδειχτεί ισχυρότερη;
 
Τα τελευταία προγνωστικά,λένε:
ΓΕΣ-Ποιος κέρασε ήδη για τη παραμονή του;
Ο υπαρχηγός ΓΕΣ Δ. Λυμπέρης,παραμένει στη θέση του και ενημερώθηκε τη περασμένη Πέμπτη γι΄ αυτό. Κέρασε κρασί Νεμέας τους συνεργάτες του. Μην ξεχνάμε ότι εκτός από ικανός ο ΓΕΠΣ είναι και Κορίνθιος και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης ήθελε την παραμονή του για να έχει κάποιον να συνομιλεί στο ΓΕΣ,αφού οι σχέσεις με τον Α/ΓΕΣ ποτέ δεν ξέρεις πως θα είναι.
Αποστρατεύετε ο διοικητής Στρατιάς Σπύρος Παπαδάκης και “παίζονται” τα ονόματα τριών ακόμη αντιστράτηγων.

ΓΕΝ-Στη Σαλαμίνα το ενδιαφέρον.
Η προσπάθεια να προωθηθεί ο υπαρχηγός ΓΕΝ Ν. Κρυονερίτης στην θέση του Αρχηγού Στόλου, είχε εγκαταλειφθεί πολύ καιρό τώρα. Το ενδιαφέρον των κρίσεων στο ΠΝ είναι τι θα γίνει στο Αρχηγείο Στόλου. Αν αποφασιστεί η αποστρατεία του Γ. Δημητριαδη,πιθανότερος διάδοχος φέρεται να είναι ο Ι. Ορφανός.
Κρατήστε το όνομα του Αρχιπλοιάρχου Μαζαράκη,ο οποίος γίνεται υποναύαρχος.

ΓΕΑ-Κρίσεις χωρίς Σάκη
Η αντικατάσταση του διευθυντή του Στρατιωτικού Γραφείου του ΥΕΘΑ Σάκη Παπανικολάου,αλλάζει τη τελευταία στιγμή τα δεδομένα στις κρίσεις των ΕΔ. Όπως λένε στη ΠΑ “άλλες κρίσεις θα γίνονταν με το Σάκη ενεργό κι άλλες τώρα”,εννοώντας ότι θα έχει μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων ο Α/ΓΕΑ. Βέβαια υπάρχει πάντα η διαφορετική προσέγγιση που μπορεί να έχει για διάφορα θέματα με τον έτερο πτέραρχο τον Α/ΓΕΕΘΑ ,αλλά θα βρεθούν οι “χρυσές τομές”.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βέβαια βρίσκεται στο ποιος μένει ,ποιος φεύγει από του Τσαντιράκη-Ατματζάκη.
 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ