Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους

27.08.2012 | 14:52
Το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που έχει οργανώσει το Πολεμικό Ναυτικό με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους όπου ήταν καθοριστική η συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού με αποκορύφωμα των Ναυμαχιών στο ακρωτήρι Έλλη στις προσβάσεις των Δαρδανελίων και στην ευρύτερη περιοχή της νήσου Λήμνου.
Στις ναυμαχίες αυτές καθώς και στην απελευθέρωση των νήσων του βορειοανατολικού Αιγαίου αλλά και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κυρίαρχο ρόλο είχε το Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ στο οποίο επέβαινε ο Ναύαρχος Π. Κουντουριώτης. Γι αυτό σημειολογική ήταν η παρουσία του συνόλου της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ύδρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο για τα Κουντουριώτια.
Για άλλη μια φορά και παρά τις υφιστάμενες σήμερα αντικειμενικές δυσκολίες το Ναυτικό έδειξε ότι με σεμνότητα τιμά τους ήρωες του και τις παραδόσεις.
Οι εκδηλώσεις για τα100 χρόνια άρχισαν από την Ύδρα και θα κλιμακωθούν και θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Θεσσαλονίκη και την Ανατολική Μακεδονία μέχρι το τέλος του έτους

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ