Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησαν χωρίς προσδοκίες οι συνομιλίες Χριστόφια-Έρογλου

31.10.2011 | 00:20
 Χωρίς μεγάλες προσδοκίες για επίτευξη προόδου, όπως εκτιμούν διπλωματικοί κύκλοι στην έδρα του ΟΗΕ, ξεκίνησαν οι συνομιλίες για το Κυπριακό στην έπαυλη "Greentree Estate" της περιοχής Μανχάσετ, στο Λονγκ 'Αιλαντ της Νέας Υόρκης.

   

Το πρόγραμμα του διημέρου των διαπραγματεύσεων άρχισε με πρόγευμα εργασίας και την καθιερωμένη φωτογράφιση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, με τον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου. 

   

Στη συνέχεια, οι τρεις ομάδες (Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι και Ηνωμένα Έθνη) άρχισαν ένα "νέο γύρο" διαλόγου, με στόχο να υπάρξουν συγκλίσεις σε ζητήματα της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού: περιουσιακό, διακυβέρνηση και ιθαγένεια. Η Τουρκοκυπριακή πλευρά φαίνεται ότι δεν θα αποδεχτεί συζήτηση και στο εδαφικό.   

Το μεγαλύτερο μέρος των διαπραγματεύσεων θα γίνει παρουσία του ειδικού συμβούλου του γ.γ. στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ και του βοηθού γ.γ. αρμοδίου για Πολιτικές Υποθέσεις, Λιν Πάσκο.

   

Σύμφωνα με τη Γραμματεία του ΟΗΕ, έγινε αλλαγή στο αρχικό πρόγραμμα και ο Μπαν Κι-μουν θα διαβάσει την Τρίτη το πρωί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών τη δήλωση που θα έχουν συμφωνήσει οι δυο πλευρές και όχι αύριο το βράδυ, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί και χωρίς μάλλον την παρουσία Χριστόφια και Έρογλου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ