Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε ο "πόλεμος" των κρίσεων. Επίθεση ΝΔ στον Βενιζέλο.

14.03.2011 | 17:29

Για αναξιοκρατία και άκρατο κομματισμό στις κρίσεις των ΕΔ κατηγορεί τη κυβέρνηση η ΝΔ.Όπως έγραφε το Onalert, ήταν θέμα χρόνου  να εκδηλωθεί η "επίθεση" της ΝΔ για τις κρίσεις.

Μετά τη συμπλήρωση της πρώτης φάσης των ετήσιων τακτικών κρίσεων των Αξιωματικών των Ε.Δ. ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Βουλευτής Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας και οι Αναπληρωτές κ. Αλέκος Δερμεντζόπουλος, βουλευτής Έβρου και πρώην Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΘΑ, κ. Στέφανος Γκίκας, εξαπέλυσαν την επίθεσή τους με μια δήλωση:  

«Δυστυχώς η ανησυχία που διατυπώσαμε πριν τις κρίσεις των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, επιβεβαιώθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, κατά την πρώτη φάση των κρίσεων των ανωτάτων Αξιωματικών. 

   

Πρόκειται για ολική επαναφορά της αναξιοκρατίας και του άκρατου κομματισμού.

   

Με μία άνευ προηγουμένου κομματική παρέμβαση, προωθήθηκαν γνωστοί επανελθόντες απόστρατοι Αξιωματικοί, ή επανακριθέντες, με ελλιπή προσόντα και τοποθετήθηκαν σε θέσεις κλειδιά των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά παράβαση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και δικαίου, ενώ αποστρατεύτηκαν ή παραγκωνίστηκαν καθ’ όλα άξιοι Αξιωματικοί.

   

Ιδιαίτερα επισημαίνουμε την - μετά και τις χιλιάδες περσινές παραιτήσεις - αποστρατεία ενός σημαντικού αριθμού έμπειρων και ικανών ανωτάτων Αξιωματικών που αγγίζει το 40% περίπου. 

   

Η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να πειραματίζεται με τις Ένοπλες Δυνάμεις και να διαφυλάξει το κύρος και το ηθικό τους.

   

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ας καταλάβει πως μπορεί τους άξιους αξιωματικούς να μην τους έχει ανάγκη η ίδια ,αλλά τους έχει ανάγκη ο Ελληνικός λαός.» 

   

Έπεται συνέχεια.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ