Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και 2ο αεροπλανοφόρο έστειλαν οι ΗΠΑ απέναντι απο το Ιραν

22.10.2010 | 09:29
Και δεύτερο αεροπλανοφόρο έστειλαν οι ΗΠΑ στον Περσικό κόλπο και τη βόρεια Αραβική θάλασσα, απέναντι από το Ιράν
 
Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, το USS Abraham Lincoln βρίσκεται ήδη στο λιμάνι της  Μανάμα στο Μπαχρέιν, μαζί με τον υπόλοιπο Πέμπτο Στόλο των ΗΠΑ.
Είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν αναπτύξει δύναμη δύο αεροπλανοφόρων στα ύδατα απέναντι από το Ιράν και το Αφγανιστάν
 
Ήδη στα ταραγμένα νέρα της βόρεια Αραβικής θάλασσας βρίσκεται το αεροπλανοφόρο Harry S. Truman με τεράστια δύναμη πυρός: τέσσερις Μοίρες μαχητικών – βομβαρδιτικών Hornet και Super Hornet , τη  Μοίρα 116 έγκαιρης προειδοποίησης, παρακολούθησης, τη Μοίρα 131 ηλεκτονικού πολέμου, δύο μοίρες ελικοπτέρων και μία μεταφορών
 
Η άφιξη του Αβραάμ Λίνκολν έχει αυξήσει τον αριθμό των μαχητικών - βομβαρδιστικών των ΗΠΑ, στη γειτονιά του Ιράν σε 120.

Η ανακοίνωση του Πενταγώνου φρόντισε να αποφύγει περισσότερες λεπτομέρειες και λακωνικά είπε ότι το δεύτερο αεροπλανοφόρο βρίσκεται στην περιοχή :"για την υποστήριξη υφιστάμενων επιχειρήσεων θαλάσσιας ασφάλειας"
Στην Τεχεράνη παρακολουθούν την άφιξη του αεροπλανοφόρου και ο Υποδιοικητής της Ιρανικής Επανάστασης Χουσείν Σαλάμι τόνισε: «Οι εχθροί του Ιράν θα πρέπει να γνωρίζουν οι κόκκινες γραμμές της Ισλαμικής  περιοχής και να μην καταπατούν τα όρια της»


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ