Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και νέες έρευνες της Τουρκίας στα κατεχόμενα

16.08.2012 | 22:10
Και σε άλλο ''πεδίο'' στην κατεχόμενη Κύπρο, πέραν της Αμμοχώστου, ξεκινά έρευνες για πετρέλαιο η Τουρκική Εταιρία Πετρελαίων  (TPAO).

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας κ.Τανέρ Γιλντίζ  κατά την επίσκεψή του,χθές,  σε πετρελαική εγκατάσταση της ΤΡΑΟ  στη νοτιοανατολική επαρχία του Αντιγιάμαν (Adıyaman), δυτικά του Ντιαρμπακίρ. "Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Εκεί, Θεού θέλοντος - σ.σ. τον Αλλάχ εννοεί! -  πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα έχουμε αποτέλεσμα " είπε ο τούρκος υπουργός, όπως γραφει σε σύντομο δημοσίευμά της η αγγλόγλωσση Hurriyet Daily News με τίτλο “Τurkey to drill for new oil in Cyprus”.(http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-to-drill-for-new-oil-in-cyprus.aspx?pageID=238&nID=27898&NewsCatID=348).

Η  TPAO έχει αρχίσει γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο της ''ΤΔΒΚ'', από τα τέλη Απριλίου.
Να σημειωθεί ότι η  ποσότητα αργού πετρελαίου που παράγεται στην Τουρκία είναι περίπου 18 εκατομμύρια βαρέλια το χρόνο εκ των οποίων το  22%  εκ των οποίων προέρχεται από το Αντιγιάμαν.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ