Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

Και ο στρατός έχει το λεξικό του!

11.10.2010 | 13:18
Περνώντας τη πύλη του Κέντρου Νεοσυλλέκτων και πολύ περισσότερο στη μονάδα που θα μετατεθείτε,θα διαπιστώσετε ότι ο στρατός έχει τη δική του γλώσσα.Για να μην πάτε εντελώς αδιάβαστοι «ποντικαράδες» και σας «πατάνε την ουρά»,οι παλιοί,ρίξτε μια ματιά στο μικρό αλλά πολύ χρήσιμο λεξικό επιβίωσης ενός «ψάρακα»,όπως εσείς.Η γλώσσα του στρατού είναι ζωντανή και ανανεώνεται σχεδόν σε κάθε ΕΣΣΟ (δες στο Σ να συννενοηθούμε). Γι΄ αυτό στείλτε μας ότι νέο από φρασεολογία προκύψει στη θητεία σας.

*Α-Α: Αδικαιολογήτως απών. Καλό είναι να μην βρεθείτε ποτέ σ΄ αυτή τη κατηγορία των «Α-Α»,γιατί πάτε φουλαριστοί για ...τάκο (δες στο τ)
*Απολελέ και τρελελέ: Οι νέοι καλό είναι να πάνε στο παρακάτω... Αφορά σ΄όσους κοντεύουν να απολυθούν και γι΄ αυτό ...τρελελέ.
*ΑΣΜ (Αριθμός Στρατολογικού Μητρώου).Είναι ο αριθμός που θα σας ακολουθεί σ΄ όλη σας τη θητεία,χαραγμένος πάνω στη μεταλλική ταυτότητα που θα σας δώσουν και θα φοράτε σαν ...φυλαχτό στο λαιμουδάκι σας. Τα τρία πρώτα νούμερα δείχνουν από ποια περιοχή της χώρας προέρχεστε. Π.χ 153, Αθήνα και μάλιστα Δυτική Αττική. Τέτοια ακρίβεια.
*Βύσμα. Αυτό που όλοι εύχεστε να αποκτήσετε πριν ακόμη πάτε στο στρατό. Αυτό που είστε ικανοί να ανέβετε γονατιστοί στη Παναγιά της Τήνου για να το αποκτήσετε. Βύσμα,σημαίνει «μέσον» ή «δόντι» αλλά πάνω απ΄ όλα σημαίνει «λούφα» (κοίτα στο λ) και εξασφαλισμένη καλή μετάθεση. Έχεις βύσμα; Μη φοβάσαι τίποτα
*Γιωτάς. Στρατιώτης ο οποίος λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας επιλέγεται να υπηρετεί ως βοηθητικός,είτε κρατώντας όπλο, είτε όχι. Εννοείται ότι ένα μεγάλο ποσοστό Γιωτάδων είναι μια χαρά στην υγεία τους,αλλά επιδιώκουν να βγουν από Ι 3 και πάνω και μάλιστα χωρίς όπλο.
*Γόπινγκ. Παλιότερα το «άθλημα» αυτό είχε μεγάλη πέραση. Οι στρατιώτες διατάσσονταν από κάποιο ανώτερό τους να μαζέψουν όλες τις γόπες γύρω από το λόχο τους ή και απ΄ όλο το στρατόπεδο! Ασφαλώς και συνεχίζεται αφού οι στρατιωτικοί είναι άνθρωποι που τηρούν τις παραδόσεις. Και το γόπινγκ είναι πια παράδοση.
*Γκοτζίλας. Έτσι ονομάζουν οι παλιοί το κατεψυγμένο κρέας που σερβίρεται στις στρατιωτικές μονάδες,εννοώντας ότι είναι πολύ ,πολύ ,πολύ παλιό. Η «σάλτσα» που βάζουν για να γίνει πιο «νόστιμο», θέλει το κρέας να έχει περισσέψει από τον εμφύλιο,το πόλεμο της Κορέας ή του Βιετνάμ. Να σας πούμε την αλήθεια, μπορεί να έχουν και δίκιο. Μη φοβάστε όμως. Τόσα εμβόλια στο στρατό ,γιατί νομίζετε ότι σας τα κάνουν;
*Γερμανικό νούμερο. Κρατηθείτε μακρυά του. Είναι το χειρότερο νούμερο σκοπιάς. Δύο με τέσσερις τα ξημερώματα. Μέχρι να κοιμηθείς σε ξυπνάνε να πας σκοπιά. Και μόλις γυρίσεις και πας να ξανακοινηθείς σε ξαναξυπνάνε για τη πρωϊνή αναφορά.
*Δίκας. Ο διοικητής χάριν συντομίας
*Εμπλοκή. Άμα «φάτε εμπλοκή»,σημαίνει ότι έχουν πέσει μαζεμένες υπηρεσίες κι έχετε να περάσετε τη πύλη του στρατοπέδου για να δείτε τον έξω κόσμο κάμποσες μέρες. Συνδυάζεται και με άλλες δυο –φτου κακά- λέξεις που βάζουν και λίγο σεξ στην εμπλοκή.
*Θαλαμωτό ή θαλαμόσκυλο ή θαλαμο-dog.Κοινώς θαλαμοφύλακας,μία από τις υπηρεσίες που θα κληθείτε να κάνετε. Φυλάτε μέσα στο θάλαμο τους υπόλοιπους που κοιμούνται σαν πουλάκια. Η δυσκολία της αποστολής έχει να κάνει με τ΄ ότι πρέπει να ξυπνάτε μες στη νύχτα όσους έχουν υπηρεσία σκοπιάς, οπότε θ΄ ακούτε τα «γαλλικά» σας.
*Θηρίο. Αν σας διατάξουν να «πάτε να σκοτώσετε το θηρίο»,μην νοιώσετε όπως ο Αη Γιώργης που είναι και προστάτης του Στρατού. Το «θηρίο» βρίσκεται στις τουαλέτες του στρατοπέδου και όταν δείτε τι έχετε να καθαρίσετε θα καταλάβετε γιατί το λένε θηρίο.
*Καλλιόπη. Οι τουαλέτες του στρατοπέδου. Συνήθως δεν φημίζονται για τη καθαριότητά τους.Έχουν...θηρία.
*Καρακόλι. Οι μισητοί στρατονόμοι-ναυτονόμοι-αερονόμοι.
*ΚΨΜ.Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας. Η μοναδική εγγυημένη διασκέδαση είναι να δείτε στη τηλεόραση την αγαπημένη σας ποδοσφαιρική ομάδα και να κερδίσει. Τα «εδέσματα» που πωλούνται στα ΚΨΜ, είναι νόστιμα, «βρώμικα» και θα σας προσθέσουν εγγυημένα κιλά.
*Λούφα. Το όνειρό σας. Μια υπηρεσία «λούφα»,δηλαδή χωρίς αντικείμενο εργασίας.
*Λελεόχαρτο.Το απολυτήριο. Προέρχεται από το απολελέ και τρελελέ.
*Ντακότα. Ο Γιωτάς (δες στο Γ)
*Πλοίο της Αγάπης. Όχι μη σας παρασύρει και δηλώσετε εθελοντική συμμετοχή.Έτσι λένε τα σκουπιδιάρικα των μονάδων και όσοι πάνε ...ταξίδι με το love boat,περνάνε μια μέρα βουτηγμένοι στο σκουπίδι.
*Ποντικαράς,πόντικας,λαδοπόντικας. Οι φρέσκοι στρατιώτες. (δες και στο Ψ)
*Σειρά ή ΕΣΣΟ,δηλαδή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ.Οι στρατιώτες που καλούνται για κατάταξη την ίδια ημερομηνία αποτελούν μία σειρά ή ΕΣΣΟ.
*Τάκος. Έκανες παράπτωμα; Άργησες να επιστρέψεις από την έξοδο; Ξέχασες να χαιρετήσεις ανώτερο; Εξασφάλισες μια θέση στον τάκο,τη πρωϊνή αναφορά όπου πέφτουν οι ποινές βροχή. Η ...αγγλική έκδοση του τάκου; Τακ-line.
*Ψάρι,ψαρούκλα.Νεοσύλλεκτος στρατιώτης. Οι ψάρακες κάνουν μπαμ πρώτα απ΄ όλα από το χαμένο βλέμμα με κάποια δόση απόγνωσης αλλά και από την ολοκαίνουρια φαιοπράσινη στολή.


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ