Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και οι Γάλλοι κατά της πυρηνικής ενέργειας.

13.04.2011 | 17:44
Η πλειοψηφία των Γάλλων θέλει να απαλλαγεί η χώρα τους από την πυρηνική ενέργεια, δείχνει δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνουν τον αντίκτυπο που είχε η καταστροφής της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία στην κοινή γνώμη ανά τον κόσμο. 

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το OpinionWay, το 57% των ερωτηθέντων τάχθηκε εν γένει υπέρ της εγκατάλειψης της πυρηνικής ενέργειας και μόνον ένα 20% τάχθηκε θερμά υπέρ της.

   

Επίσης η δημοσκόπηση έδειξε ότι μόνον το 27% των ερωτηθέντων ήταν προετοιμασμένο να αποδεχθεί την αντίστοιχη αύξηση των τιμολογίων της υπηρεσίας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αν εγκαταλειφθεί η πυρηνική ενέργεια σε σύγκριση με ένα ποσοστό 72% που δήλωσε ότι τάσσεται κατά της αύξησης αυτής.

   

Η γαλλική κυβέρνηση τάσσεται μέχρι στιγμής αυστηρά υπέρ της διατήρησης της πυρηνικής της βιομηχανίας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία καλύπτει το 75% των αναγκών της Γαλλίας σε ενέργεια και διασφαλίζει χαμηλότερους από τον μέσο όρο λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τους γάλλους καταναλωτές.

   

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.035 ατόμων μεταξύ της 30ής και της 31ης Μαρτίου, μετά τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου στην Ιαπωνία, που προκάλεσαν την κρίση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, βόρεια του Τόκιο.

   

"Η Φουκουσίμα είχε αναμφισβήτητα έναν σημαντικό συναισθηματικό αντίκτυπο στον πληθυσμό", δήλωσε ο Ματιέ Κουρτκιίς, επικεφαλής του συμβουλίου της SIA, της εταιρείας συμβούλων που ανέθεσε μαζί με το γαλλικό έντυπο L'Express την έρευνα αυτή στο OpinionWay.

   

Η καταστροφή στο σταθμό της Φουκουσίμα έχει πυροδοτήσει μια πολύ έντονη δημόσια συζήτηση όσον αφορά την ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας και υπάρχουν αιτήματα για να σταματήσουν τα σχέδια επέκτασης της πυρηνικής βιομηχανίας και να κλείσουν οι υπάρχοντες σταθμοί.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ