Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και στη Σαουδική Αραβία έφθασε το κύμα "αυτοπυρπόλησης".

22.01.2011 | 15:06
 Ένας Σαουδάραβας, ο οποίος είχε αυτοπυρποληθεί στις νότιες περιοχές του βασιλείου, υπέκυψε στα βαριά εγκαύματα που είχε υποστεί, ανακοίνωσαν σήμερα επίσημες πηγές, καταγράφοντας ένα ακόμη κρούσμα αυτοπυρπόλησης στην περιοχή.

   

Ο 60χρονος άνδρας είχε μεταφερθεί χθες στο νοσοκομείο, έπειτα από την απονενοημένη πράξη να περιλούσει το σώμα του βενζίνη και να βάλει φωτιά, τόνισε ο Γιαχία Καχτάνι, εκπρόσωπος του γραφείου Πολιτικής Προστασίας της επαρχία Τζιζάν.

   

Ο Καστάνι δεν αναφέρθηκε στους λόγους που έσπρωξαν τον άνδρα στην αυτοπυρπόληση, η οποία ήλθε να προστεθεί στις πολλαπλές ίδιες ακραίες ενέργειες τον τελευταίο καιρό σε πολλές αραβικές χώρες-μεταξύ τους η Αίγυπτος, η Υεμένη, η Αλγερία και η Μαυριτανία-στην πλειονότητά τους έχοντας ως κίνητρο τη διαμαρτυρία για τις σκληρές οικονομικές συνθήκες στις χώρες αυτές.

   

Η μακρά σειρά αυτοπυρπολήσεων ξεκίνησαν στις 17 Δεκεμβρίου, όταν ο Τυνήσιος Μοχάμεντ Μπουαζίζι αυτοπυρπολήθηκε στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της ανεργίας. Ο θάνατός του πυροδότησε νέες διαμαρτυρίες, που το ρεύμα τους οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Ζιν ελ Αμπεντίν Μπεν Άλι.


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ