Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και τα αντιπλημμυρικά της Χίου θα αναλάβουν οι ΕΔ

03.09.2012 | 17:29
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  Δημήτρης Ελευσινιώτης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανακούφιση των κατοίκων της Χίου από τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς, με τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη μελέτη και υλοποίηση των αντιπλημμυρικών δράσεων.

Η κα Καλογήρου ζήτησε από τον κ. Ελευσινιώτη, τη συνδρομή εξειδικευμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για την εκπόνηση των μελετών των αντιπλημμυρικών έργων, που πρέπει να υλοποιήσει ο Δήμος Χίου. Επιπλέον ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διαθέσουν δύο ερπυστριοφόρα μηχανήματα, για να συμβάλλουν στα έργα που πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με τον τρόπο αυτό, αφενός εξοικονομούνται πόροι από το Δήμο Χίου σε μία περίοδο οικονομικής στενότητας, και αφετέρου τα έργα θα μπορέσουν να ξεκινήσουν άμεσα. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις στέκονται πάντα στο πλευρό των πολιτών και δίνουν τη μάχη όποτε χρειαστεί, είτε σε περίοδο κρίσης, είτε στην ειρηνική περίοδο. 

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου έδωσε έμφαση στον κοινωνικό ρόλο, αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθησία των Ενόπλων Δυνάμεων, που αναδεικνύονται για άλλη μία φορά με τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών συνεπειών της πύρινης λαίλαπας. Η βοήθεια αυτή, είπε ο κ. Καλογήρου είναι ιδιαίτερα σημαντική στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ