Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Και τώρα...βάφουμε"! Διμοιρίες ...συντήρησης μονάδων έφερε η κρίση!

06.02.2011 | 00:14


Η οικονομική κρίση απαιτεί ...πατέντες,τεχνάσματα και κυρίως "τσεκούρωμα" εξόδων! Κάπως έτσι έφθασε το ΓΕΣ στην απόφαση να δημιουργήσει διμοιρίες συντήρησης μονάδων!

Η δημιουργία διμοιριών συντήρησης είναι μία πραγματικότητα! Το ΓΕΣ προσπαθώντας να «πιάσει» τους στόχους των περικοπών σκέφτηκε να μειώσει αισθητά και τα έξοδα επισκευών σε μονάδες του Στρατού Ξηράς. Έτσι στρατιώτες και υπαξιωματικοί που ήταν τεχνίτες,πολιτικοί μηχανικοί έχουν επανδρώσει ανά στρατιωτικό σχηματισμό σ΄ όλη τη χώρα τις «διμοιρίες εργασίας». Αποστολή τους η «εισβολή» σε στρατόπεδα που έχουν λειτουργικά προβλήματα (υδραυλικά,θέρμανση,ύδρευση,στεγανότητα,ξυλουργικά κ.λ.π) ή ανάγκη γενικής αισθητικής βελτίωσης θαλάμων και γραφείων. Οι «κανόνες εμπλοκής» που έχουν είναι σαφείς και αποδεσμευμένοι: «σαρώστε τα πάντα». Η διάρκεια κάθε αποστολής δεν μπορεί να ξεπερνά τις 10-15 ημέρες!
Μ΄ αυτές τις διμοιρίες συντήρησης ο στρατός ξηράς επιβαρύνεται μόνο με τα υλικά επισκευών όταν αυτά δεν υπάρχουν ήδη στις αποθήκες της επισκευαζόμενης μονάδας.
Μετά τους πρώτους μήνες «δράσης» των διμοιριών συντήρησης η ηγεσία του ΓΕΣ εμπιστεύτηκε ακόμη πιο σοβαρές εργασίες. Αυτές ανέλαβαν τη κατασκευή υπόστεγων αρμάτων μάχης. Έκαναν τη μελέτη,εκσκαφή,θεμελίωση και τοποθέτηση τυποποιημένης κατασκευής για τη στάθμευση 13 αρμάτων μάχης ,με αντικεραυνική προστασία,αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης ,αέρα υψηλής πίεσης και εξοπλισμό πλύσεως. Πόσο θα κόστιζε η κατασκευή των υποστέγων ανά μονάδα; Μέχρι τώρα το κόστος έφθανε τις 700.000 ευρώ.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ