Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

Καλαμάτα:Λίγη καθαριότητα δεν βλάπτει...

01.12.2010 | 18:16
Στην Καλαμάτα στο κέντρο διαβιβάσεων και πεζικού, εκεί που η ιεραρχία καμαρώνει για τα κατορθώματα του ελληνικού στρατού σε όλη την έκταση της ιστορίας, τα προβλήματα των φαντάρων περισσεύουν.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο χώρο συγκέντρωσης των απορριμμάτων πίσω από τα μαγειρεία. Οι τέσσερις – πέντε κάδοι που βρίσκονται εκεί δεν επαρκούν για τα αποφάγια και τα σκουπίδια τουλάχιστον 1000 ανθρώπων. Τα υπολείμματα  φαγητού από τους δίσκους και τα μαγειρεία καταλήγουν εκεί απευθείας χωρίς σακούλες. Η βρώμα και η δυσωδία είναι ανυπόφορη. Τα πάντα σαπίζουν και είναι σε αποσύνθεση, οι μύγες και οι σφίγγες κάνουν πάρτι. Ειδικά οι σφίγγες, που μετά από  το πρωινό (μέλια, μαρμελάδες), βρίσκονται σα σύννεφο πάνω από τους κάδους. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη για την υγεία όσων πλησιάζουν το σημείο.
Στα μαγειρεία ζεστό νερό δεν υπάρχει. Ταψιά με παγωμένα λίπη μένουν όπως είναι και μετά το πλύσιμο. Όσο και να τρίβουμε, το κρύο νερό δεν βοηθάει στο καθάρισμα με αποτέλεσμα ουσιαστικά να πασαλείβουμε το απορρυπαντικό με το λίπος. Τις περισσότερες φορές το μίγμα ξανακαίγεται στο επόμενο ψήσιμο  κάνοντας το επόμενο ψήσιμο πιο δύσκολο κ.ο.κ. .
Από εκεί και πέρα η κατάσταση στις τουαλέτες δεν είναι καλύτερη. Εμείς προσπαθούμε, καθαριστικά υπάρχουν, αλλά οι τουαλέτες είναι ελάχιστες,  μόλις 19 για δύο λόχους (περίπου 400 φαντάροι). Η καλή διάθεση δε φτάνει όταν, όπως είναι φανερό, οι τουαλέτες δεν επαρκούν για τόσα άτομα.
Τέλος, εντύπωση μας προκαλεί η αύξηση της τιμής του εμφιαλωμένου νερού. Σε ένα στρατόπεδο όπου δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση για το αν το νερό στις βρύσες είναι πόσιμο, όλοι οι φαντάροι αγοράζουν μπουκαλάκια είτε περιμένοντας στις ουρές του ΚΨΜ, με 30 λεπτά, είτε συνήθως στα ειδικά μηχανήματα, με 40 λεπτά. Στις προηγούμενες σειρές οι τιμές ήταν 20 και 30 λεπτά αντίστοιχα. Οι τιμές είναι πιο χαμηλές από έξω, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον χωρίς άλλη πηγή νερού. Στις ζεστές μέρες με έντονη εκπαίδευση το έξοδο ξεπερνά τα 2 ευρώ τη μέρα, αγγίζοντας έτσι ένα έξοδο αντίστοιχο με το κάπνισμα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ