Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καντάφι:"ΝΑΤΟ δεν πάω πουθενά,εδώ θα μείνω".

02.07.2011 | 00:26
Ο ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι απηύθυνε ένα τηλεφωνικό μήνυμα σε χιλιάδες υποστηρικτές του οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης σήμερα, δεσμευόμενος να παραμείνει στην εξουσία και προειδοποιώντας το NATO να σταματήσει την εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον των δυνάμεων που του είναι πιστές απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσει μια «μεγάλη καταστροφή».

   

«Σας συμβουλεύουμε να υποχωρήσετε πριν αντιμετωπίσετε μια μεγάλη καταστροφή», είπε ο Καντάφι στο πλήθος των υποστηρικτών του, που ανέμιζαν πράσινες σημαίες και κρατούσαν αφίσες που απεικονίζουν το λίβυο ηγέτη, οι στρατιώτες του οποίου μάχονται εναντίον των εξεγερμένων που υποστηρίζει το NATO κι επιδιώκουν την ανατροπή του.

   

«Σας συμβουλεύω να προσγειώσετε τα αεροπλάνα σας. . . και να συζητήσετε με το λιβυκό λαό», είπε ο Καντάφι καταδικάζοντας την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του την Δευτέρα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) της Χάγης.

   

Απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, τους κάλεσε "να μαζέψουν τα όπλα" που ρίχνει η Γαλλία με αλεξίπτωτα και προορίζονται για τους εξεγερμένους.

   

Στο μεταξύ στην πόλη Μπεν Γκερντάν, στα σύνορα Λιβύης-Τυνησίας, εκατοντάδες υποστηρικτές του Καντάφι και των εξεγερμένων συγκρούστηκαν με σφοδρότητα και παρενέβη ο τυνησιακός στρατός για να καταστείλει τα επεισόδια, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

   

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί αν και ορισμένοι από τους περίπου 300 ανθρώπους που πήραν μέρος στα επεισόδια έφεραν επιθετικά και κυνηγετικά τουφέκια, είπε ο μάρτυρας.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ