Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καντάφι: "Δεν θα παραιτηθώ"!

22.02.2011 | 18:22
Σκληρός ο Καντάφι,δήλωσε ξεκάθαρα:"Δεν φεύγω".Η ομιλία του έγινε σε έντονο ύφος, επιτέθηκε στους διαδηλωτές που ζητούν την παραίτησή του και ξεκαθάρισε ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εξουσία, αλλά «θα πεθάνω στη χώρα μου σαν μάρτυρας».

«Δεν είμαι ο πρόεδρος τη Λιβύης για να παραιτηθώ. Είμαι ο ηγέτης της επανάστασης», πρόσθεσε και έβαλλε κατά των διαδηλωτών. 

Επανέλαβε τις κατηγορίες πως στους διαδηλωτές, που ήταν νέοι άνθρωποι, είχαν δωθεί παραισθησιογόνα ναρκωτικά και τόνισε πως εξαιτίας των διαδηλώσεων η εικόνα της Λιβύης στο εξωτερικό έχει παραμορφωθεί.

«Όλα τα αφρικανικά κράτη κοιτούν τη Λιβύη. Όλοι οι ηγέτες του κόσμου κοιτούν τη Λιβύη. Οι διαδηλωτές «υπηρετούν» το κακό και θέλουν να σας ταπειώσουν. Θέλουμε να ανακάμψουμε και να αντιδράσουμε αποτελεσματικά».

«Οι μάχες θα συνεχιστούν μέχρι να ελευθερωθεί η Λιβύη» συμπλήρωσε ο στρατηγός Καντάφι, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους διαδηλωτές πως ο βομβαρδισμός της Δευτέρας ήταν μόνο η αρχή! «Αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουμε βία, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το σύνταγμα της χώρας», πρόσθεσε.

Σημειωτέον ότι τη Δευτέρα, η ομιλία του προς το λαό προαναγγέλλονταν επί πέντε ώρες. Και όταν τελικά εμφανίστηκε, το διάγγελμά του είχε διάρκεια 26 δευτερόλεπτα.

Και μάλιστα στα αυτά 26 δευτερόλεπτα, ο επί 42 χρόνια μονάρχης της Λιβύης δεν αναφέρθηκε καν στην απόφασή του να βομβαρδίσει τον ίδιο του το λαό! Και αυτό εξόργισε ακόμη περισσότερο τους διαδηλωτές. Μάλιστα, ακόμη και κόσμος που δε μένει στην πρωτεύουσα, μετέβη στην Τρίπολη για να ενωθεί με τους διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα, η εμφάνιση Καντάφι χαροποίησε τους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές, που δηλώνουν πως δε θέλουν ο Καντάφι, αλλά να μείνει στη χώρα έτσι ώστε να μπορέσουν, όταν πέσει η κυβέρνηση του, να τον δικάσουν.

Η κατάσταση στη χώρα παραμένει έκτος ελέγχου. Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος Καντάφι, 560 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια αγνοείται η τύχη 1.400 ανθρώπων.

Tο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι μόνο στην Τρίπολη, από την Κυριακή και μετά έχουν χάσει τη ζωή τους 62 άνθρωποι. Κατά την αντιπολίτευση, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 560, ενώ αγνοείται η τύχη 1.400 ανθρώπων, μετέδωσε το Αλ Αραμπίγια.

Μετά τη Βεγγάζη και το Τόμπρουκ «έπεσε» στα χέρια της αντιπολίτευσης. Αυτό τουλάχιστον δήλωσαν Λίβυοι στρατιώτες, τονίζοντας πως η ανατολική περιοχή της χώρας στο σύνολό της, δε βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο του Μοαμάρ Καντάφι

«Όλες οι ανατολικές περιοχές βρίσκονται εκτός του ελέγχου του Καντάφι πλέον. Στρατός και λαός πορεύονται εδώ χέρι-χέρι», τόνισε εμφατικά ο πρώην ταγματάρχης Χάνι Σάαντ Μαρτζάα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ