Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Καπνός" το εφάπαξ των στρατιωτικών. Περικοπές μέχρι και 40%.

27.06.2011 | 07:04
Οι στρατιωτικοί έχουν χάσει σημαντικό μέρος των εισοδημάτων τους.Μερικοί μιλάνε ακόμη και για ποσοστό που αγγίζει το 30%. Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νέο κύκλο περικοπών που θα τους …αποτελειώσει!

Οι φήμες για περικοπή του εφάπαξ των στρατιωτικών ακόμη και σε ποσοστό 40% έχουν αρχίσει να φουντώνουν εντός ΥΕΘΑ. Η περικοπή του εφάπαξ πάντα συζητιόταν και αυτό είχε οδηγήσει πολλούς στρατιωτικούς στην απόφαση να ζητήσουν και να πάρουν γενναίες προκαταβολές .

Οι κ.Μπεγλίτης και Κουτρουμάνης είχαν εξετάσει και αυτά τα σενάρια περικοπών εδώ και πάρα πολλούς μήνες αλλά τότε δεν ήταν εκείνοι που έπαιρναν τις οριστικές αποφάσεις.

Κανείς δεν μπορούσε ούτε να φανταστεί,ότι θα συζητούσαμε για ποσοστά που σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να φθάσουν και το 40%!
Με τα νέα μέτρα οι στρατιωτικοί θα επιβαρυνθούν με το επίδομα αλληλεγγύης για συντάξεις άνω των 1700 ευρώ .

Τέλος ,όλα είναι έτοιμα για να ανακοινωθεί η ενοποίηση των τριων Μετοχικών Ταμείων σ΄ένα νεο ταμείο που θα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Όλα αυτά είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν εντάσεις με την νέα ηγεσία του ΥΕΘΑ. Ο Π.Μπεγλίτης έτσι κι αλλιώς δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με τους ένστολους,όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή έχει συνδέσει τ΄ όνομά του με τη “λαίλαπα” των οικονομικών περικοπών,αμέσως μετά τις εκλογές του 2009. Μαζί βέβαια με τον Ε.Βενιζέλο ,ο οποίος αφού τακτοποίησε τους ένστολους έχει αναλάβει …την τακτοποίηση των υπολοίπων. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ