Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Κάποιος να ενημερώσει τον κ.Μπαλάφα για τους εξοπλισμούς.Μήπως το κόμμα του;

01.06.2012 | 10:44
Ποιό στέλεχος πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είπε χθες από τηλεοράσεως, συνεντευξιαζόμενος σε σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας ότι «πληρώνουμε τις Γαλλικές φρεγάτες και τα υποβρύχια που γέρνουν», στην ίδια γραμμή της γνωστής δήλωσης Μπαλάφα ότι «θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία», αναφερόμενος σε περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 50% από την «κυβέρνηση της Αριστεράς»;

Θέτω το ερώτημα, συνοδευόμενο από την απολύτως δικαιολογημένη έκπληξη πώς θα μπορούσε να τεθεί εκ νέου το θέμα αυτό, όταν κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αλέξιου Τσίπρα εις το ΥΠΕΘΑ την περασμένη Τρίτη, επί κεφαλής εξαμελούς αντιπροσωπείας του κόμματος του, χωρίς τη συμμετοχή του προηγουμένου στελέχους, το σχετικό ερώτημα ετέθη εις την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και η απάντηση ήταν βεβαίως αρνητική, διότι ουδεμία απόφασις δεν έχει ληφθεί σχετικώς, παρόντος και του γενικού διευθυντού της ΓΔΑΕΕ,η οποία έχει την ευθύνη χειρισμού αυτών των θεμάτων. Είναι άλλωστε πανκοίνως γνωστό ότι όντως έχει εκδηλωθεί Γαλλικό ενδιαφέρον γιά την πρόκτηση των φρεγατών τύπου FREMM, αλλά ότι δεν έχει υπάρξει περαιτέρω συνέχεια.

Είναι προφανές, συνεπώς, ότι εις την Βαβυλωνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν γνωρίζει η αριστερά του ιδίου κόμματος τι ποιεί η δεξιά της. Άν και, όπως πληροφορούμαι, το εν λόγω στέλεχος συμμετέσχε εις σύσκεψη εις την Κουμουνδούρου γιά την προετοιμασία του «φακέλλου» εν όψει της επισκέψεως Τσίπρα την επομένη 29/5 εις το ΥΠΕΘΑ, ο Αρχηγός και οι συν αυτώ δεν ενημέρωσαν το κομματικό ιερατείο επί των θεμάτων που έθεσαν ή πους τους έθεσαν και τις ληφθείσες απαντήσεις; Έτσι θέλουν να μας κυβερνήσουν, χωρίς στοιχειώδη συντονισμό και συνεργασία;

Να θυμίσω πάντως, ότι μόνιμη πρόνοια παντός συστήματος που λειτουργεί ορθώς είναι το briefing και το debriefing (ενημέρωση-απενημέρωση), όπου οι μετέχοντες ανταλλάσσουν απόψεις επί του προκειμένου κατά περίπτωσιν θέματος ή πρωτοβουλίας, ώστε να αντλούν εμπειρία και να λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις. Εις το ΥΠΕΘΑ αυτή η διαδικασία είναι απολύτως ουσιώδης κατά τη διάρκεια ασκήσεων και επιχειρησιακών δραστηριοτήτων και ακολουθείται με θρησκευτική ευλάβεια.

Αν τη διαδικασία αυτή αποφασίσουν να εφαρμόσουν και εις το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα εμφανίζονται σοβαρότεροι και όχι ανακόλουθοι.
Τέλος προτείνω εις τον κ. Μπαλάφα, που δεν έχει πρόβλημα «να το ρισκάρουμε» με την Τουρκία, να ανατρέξει σε σχετικό άρθρο του Αντιπτεράρχου ε.α. κ. Ευάγγελου Γεωργούση εις τον ιστότοπο ΟN ALERT.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
 

 

ΣΧΟΛΙΑ