Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάποιος να του μιλήσει για το Μνημόνιο του γερμανού ΥΠΕΞ.

07.01.2011 | 09:09
«Μπορείτε να περιμένετε από εμάς να επιδείξουμε αλληλεγγύη, αλλά δεν μπορείτε να επιμένετε σε συνταξιοδότηση στα 59, όταν οι άνθρωποι εδώ πληρώνουν υψηλούς φόρους και υποτίθεται ότι πρέπει να εργάζονται μέχρι τα 67 έτη».

Mε αυτές τις κουβέντες ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, αγνοώντας όσα γίνονται στην χώρα μας και το νέο ασφαλιστικό που προβλέπει όριο ηλικίας τα 65 έτη επιμένει για μικροπολιτικούς λόγους να υποτιμά μια ολόκληρη χώρα.

Ο Γκουίντο Βεστερβέλε μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο στη Στουτγάρδη είπε οτι όσα κράτη της Ευρωζώνης προσβλέπουν στις γερμανικές ενισχύσεις θα πρέπει να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα και να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους.

Φέρνοντας ως παράδειγμα την Ελλάδα τόνισε χαρακτηριστικά: «Μπορείτε να περιμένετε από εμάς να επιδείξουμε αλληλεγγύη, αλλά δεν μπορείτε να επιμένετε σε συνταξιοδότηση στα 59, όταν οι άνθρωποι εδώ πληρώνουν υψηλούς φόρους και υποτίθεται ότι πρέπει να εργάζονται μέχρι τα 67 έτη».

Και για να κάνει ακόμα περισσότερο το ακροατήριό του να στάζει μέλι, ο Βεστερβέλε, σύμμαχος της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ στην κυβέρνηση συνασπισμού, ξεκαθάρισε πως οι προβλεπόμενες φορολογικές ελαφρύνσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση θα εισαχθούν φέτος όπως είχε προγραμματιστεί.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ