Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

"Καψώνια" στο Ρέθυμνο.

14.12.2010 | 08:09


Καταγγελίες για "καψώνια" στο Ρέθυμνο,έφθασαν από νεοσύλλεκτους στο Ρέθυμνο,στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει:
Αυταρχισμός και αυθαιρεσία είναι η καθημερινότητα για τους φαντάρους στο κέντρο εκπαίδευσης πεζικού στο Ρέθυμνο. Ακόμη και το παραμικρό μειδίαμα ή χαμόγελο μπορεί να σταθεί αιτία για να είσαι αναφερόμενος και τελικά  να τιμωρηθείς.
Επειδή όπως είναι γνωστό οι ποινές μέχρι την ορκωμοσία δεν ισχύουν και  γι' αυτή τη σειρά οι μεταθέσεις γίνονται κατευθείαν μετά την ορκωμοσία, η ιεραρχία σκαρφίστηκε μια νέα ποινή για να τρομοκρατεί και να εφαρμόζει την πειθαρχεία: στέρηση ελεύθερου χρόνου! Ο τιμωρημένος δηλαδή, χάνει τον ελεύθερο χρόνο που προβλέπεται από το πρόγραμμα και στη θέση του επιβάλλονται ατομικά καψόνια (συνήθως καθαριότητα στις τουαλέτες).
Η επινόηση αυτής της ποινής αποτελεί αυθαίρετη πρωτοτυπία του Ρεθύμνου. Το ημερήσιο πρόγραμμα δεν είναι ενδεικτικό αλλά υποχρεωτικό. Είναι ανώτατη διαταγή από το ΓΕΣ, διαταγή που υπερβαίνει τη δικαιοδοσία του διοικητή ενός κέντρου. Όπως ο διοικητής δεν μπορεί να παρατείνει το εγερτήριο έτσι δεν μπορεί και να καταστρατηγήσει ούτε λεπτό από τον ελεύθερο χρόνο του φαντάρου.
Κάπως έτσι η καθημερινότητα έγινε αφόρητη. Οι φαντάροι είναι συνεχώς στην τσίτα, ξυρισμένοι - γυαλισμένοι δέκα φορές τη μέρα, κρεβάτια πάντα τεντωμένα για επιθεώρηση, αυστηρή απαγόρευση του sleeping bag. Τα καψόνια είναι παντού, κάμψεις για τιμωρία, πρωινή ετοιμασία σε 10 μόλις λεπτά (γυάλισμα, ντύσιμο, ξύρισμα, στρώσιμο κρεβατιού, καθαριότητες).
 Μια ανοησία ενός φαντάρου στις τουαλέτες αποτέλεσε αφορμή να βγει όλος ο λόχος στην αναφορά. Δόθηκε διορία να εμφανιστεί ο ένοχος υπό την απειλή ομαδικής τιμωρίας. Ο ένοχος δεν βρέθηκε ποτέ, αλλά όλοι οι φαντάροι έστρωσαν και ξέστρωσαν το κρεβάτι τους τουλάχιστον τέσσερις φορές για παραδειγματισμό. Συνηθισμένες πρακτικές για να μπούνε στο πνεύμα οι νεοσύλλεκτοι, μπορεί να πει κανείς. Όμως αυτή η γενικευμένη ατμόσφαιρα ενός στρατοπέδου μπορεί να φέρει νέους ανθρώπους στα ψυχικά και σωματικά τους όρια... Και το κακό σίγουρα μία φορά συμβαίνει. Μετά από συνεχόμενες εξαντλητικές πρόβες για την παρέλαση, ένας φαντάρος ζήτησε εξουθενωμένος να κάτσει για ένα λεπτό. Η απάντηση του αξιωματικού ήταν «Σιγά μη σε αφήσω να πας και για ύπνο». Την επόμενη στιγμή, ο φαντάρος λιποθύμησε
Με απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι αυτοί οι επικίνδυνοι αξιωματικοί δε βάζουν με τίποτα μυαλό από τη στιγμή που καλύπτονται διαρκώς από τους ανωτέρους τους. 
Όπως και να έχει όμως, ο άτυχος φαντάρος ζήτησε κάτι πολύ απλό, να κάτσει για ένα λεπτό!
 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955347
Diktiospartakos.blogspot.com
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ