Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Καρκίνωμα το Ισραήλ",λέει ο Αχματινετζάντ.

17.08.2012 | 21:37
"Ακραίες" και "εντελώς απαράδεκτες" χαρακτήρισε το Παρίσι τις δηλώσεις του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ο οποίος νωρίτερα παραλλήλισε το Ισραήλ με "καρκίνωμα".
"Πληροφορηθήκαμε τις νέες προκλήσεις του Αχμαντινετζάντ. Καταδικάζουμε αυτές τις ακραίες και εντελώς απαράδεκτες δηλώσεις και υπενθυμίζουμε ότι δεν θα αποδεχτούμε ποτέ να αμφισβητηθεί το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει ειρηνικά", ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ.
Σύμφωνα με τον Βενσάν Φλορεανί, "αυτό που αναμένει η διεθνής κοινότητα από το Ιράν, είναι η χώρα αυτή να ρίξει φως στο πυρηνικό πρόγραμμά της, να σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας και να σταματήσει τις ακατάπαυστες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων". 

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε "σοκαριστικές" και "γεμάτες μίσος" τις δηλώσεις του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι το "καρκίνωμα" του Ισραήλ θα εξαφανιστεί σύντομα.
"Καταδικάζουμε απερίφραστα τις σοκαριστικές και αξιόμεμπτες δηλώσεις υψηλόβαθμων Ιρανών αξιωματούχων με στόχο το Ισραήλ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ Τόμι Βίτορ.
"Ολόκληρη η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να καταδικάσει αυτές τις γεμάτες μίσος παρεμβάσεις που σπέρνουν το διχασμό", προσθέτει ο Βίτορ σε ανακοίνωσή του, στην οποία επικρίνει επίσης την Τεχεράνη για την υποστήριξη που δείχνει προς το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.
"Αν οι Ιρανοί αξιωματούχοι ανησυχούν πράγματι για την προστασία των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων των ανθρώπων, τότε το Ιράν θα πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει την βάναυση επίθεση του Άσαντ στους Σύρους", υπογραμμίζει ο Βίτορ.
"Η αναίσχυντη περιφρόνηση του τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ιράν και την Συρία συνιστά πραγματική προσβολή στην ανθρωπότητα", καταλήγει ο ίδιος στην ανακοίνωσή του.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ