Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Καστελόριζο-Θράκη:Που το πάει ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

08.03.2011 | 11:48
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ


Το Καστελόριζο είναι ένας εφιάλτης για τη Τουρκία και η Θράκη μπορεί να γίνει –με δική μας ευθύνη- ο ελληνικός εφιάλτης! Ο εκφραστής του νεο-οθωμανισμού Αχμέτ Νταβούτογλου,με την επίσκεψή του στην Αθήνα φρόντισε να μας θυμίσει και τα δύο.
Με μεγάλη ευκολία ο Αχμέτ Νταβούτογλου, «εξαφανίζει» από το χάρτη το Καστελόριζο. Κάτι που συστηματικά κάνουν οι Τούρκοι . Κι επειδή είναι δύσκολο να «εξαφανίσεις» έτσι απλά ένα ολόκληρο νησί, ο κ.Νταβούτογλου στη τελευταία του συνέντευξη στη Καθημερινή είπε ...απλά ότι το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο .Για Αιγαίο κουβέντα!
Που ενοχλεί το Καστελόριζο; Η ύπαρξή του ,χαλάει όλα τα σχέδια της Άγκυρας για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα 200 ναυτικά μίλια ΑΟΖ του Καστελόριζου αποκλείουν την περίπτωση τα όρια της τουρκικής ΑΟΖ να συνορεύσουν με αυτά της Αιγύπτου κι έτσι η «νεοοθωμανική» Τουρκία να αποκτήσει την ΑΟΖ που της αρμοζει κατά τον Νταβούτογλου.
Η κυβέρνηση Ερντογάν είχε έρθει σε επαφές με την κυβέρνηση Μουμπάρακ για να συμφωνήσουν τα όρια των ΑΟΖ τους,αγνοωντας της ύπαρξη του Καστελόριζου! Η Άγκυρα εκμεταλεύτηκε την νωχελικότητα της Αθήνας,η οποία ούτε καν με τη Κύπρο δεν έχει καθορίσει ΑΟΖ!
Ο Μουμπάρακ έπεσε,συμφωνία δεν έχει υπάρξει με τη Τουρκία,αλλά η Αθήνα ακόμη δεν δείχνει να κινείται δραστήρια. Αντιθέτως πριν λίγες ημέρες ο Τούρκος Πρόεδρος Αμντουλάχ Γκιουλ έσπευσε να επισκεφτεί το Κάϊρο.
Κι αν στο θέμα του Καστελόριζου και της ΑΟΖ η Ελλάδα «κοιμάται» τα τελευταία χρόνια ,στο ζήτημα της Θράκης βρίσκεται ...αλλού δεκαετίες! Τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη είναι απίστευτα για εμάς τους βολεμένους κατοίκους της πρωτεύουσας! Οι σκληροί μειονοτικοί κύκλοι της Θράκης κάνουν ότι θέλουν στη περιοχή ,ονομάζουν «τούρκο» όποιον θέλουν με πρωτους τους Πομάκους και διαρκώς απαιτούν,όχι αυτά που θα απαιτούσε μία μειονότητα που δήθεν καταπιέζεται. Απαιτούν κυριαρχία!
Κάνουν κουμάντο και στα δύο μεγάλα κόμματα για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές . Βουλευτές που δεν έχουν το «χρίσμα» από τους σκληρούς μειονοτικούς κύκλους είτε δεν παίρνουν καν το χρίσμα από τα κόμματά τους,είτε δεν εκλέγονται . Χαρακτηριστική η περίπτωση του Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος δέχτηκε όσα χρόνια ήταν βουλευτής σκληρό,βρώμικο ,απάνθρωπο πόλεμο από τους αυτοαποκαλούμενους Τούρκους.
Στη Θρακη κυριαρχεί η τρομοκρατία που επιβάλουν αυτοί οι κύκλοι. Μουσουλμάνοι που δεν συμμερίζονται αυτές τις απόψεις αναγκάζονται δημοσίως να συμφωνούν,γιατί κρίνεται η καθημερινότητά τους,η εργασία τους, η οικονομική τους επιβίωση! Στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές οι «τουρκικοί» συνδυασμοί δεν πήγαν καθόλου καλά, αποδεικνύοντας ότι το λαϊκό έρεισμα των «τούρκων» δεν είναι αυτο που παρουσιάζει στην Άγκυρα το τουρκικό προξενείο.
Το τουρκικό προξενείο! Αποτελεί ουσιαστικά το «κέντρο επιχειρήσεων» αυτής της διαρκούς προσπάθειας της Τουρκίας να «εκτουρκίσει» τη Θράκη με το ζόρι. Από εκεί ελέγχονται και κατευθύνονται όλα. Ο τωρινός πρόξενος , δεν είναι καν διπλωματης. Είχε υπηρετήσει στη ΜΙΤ. Η οικονομική διείσδυση των Τούρκων με αγορά γης ,στήσιμο επιχειρήσεων ακόμη και τραπεζών που έχουν «σπάσει» την τραπεζική αγορά με παροχή δανείων εξαιρετικά χαμηλότοκων είναι απίστευτη.
Βραχίονας του Προξενείου είναι η «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Θράκης», στην οποία πρόεδρος εξελέγη μόλις στις 25 Φεβρουαρίου ποιος λέτε; Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν! Κι ακόμη δεν τον εχουν –τουλάχιστον – διαγράψει! Χρόνια τώρα η Αθήνα στο όνομα της «ψύχραιμης αντιμετώπισης» των προκλήσεων δεν τολμάει να κάνει το αυτονόητο: να κλείσει το τουρκικό προξενείο ,το οποίο δεν έχει λόγο λειτουργίας! Άπαντες οι πολιτικοί μας συμφωνούν,κανείς δεν το τολμά κι αφήνουν το προξενείο και τις ...συμβουλευτικές επιτροπές Τούρκων να συνεχίζουν ανενόχλητοι το σχέδιό τους που δεν είναι άλλο από το να τεθεί ζήτημα με το «status» της Θράκης! Δυστυχώς δεν πρόκειται για υπερβολή. Η κινητικότητα των «τούρκων» σε διεθνείς οργανισμούς γίνεται όλο και πιο έντονη. Στη Θράκη υψώνουν πλέον ξεδιάντροπα σημαίες της Δυτικής Θράκης!
Αυτή τη Θράκη θα επισκεφτεί ο Αχμέτ Νταβούτογλου!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ