Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταδικάζουν τα κυπριακά κόμματα τη διακοπή της λειτουργίας.

26.12.2010 | 21:22
Πράξη απαράδεκτη, η οποία αποκαλύπτει «το πραγματικό πρόσωπο της κατοχής», χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, την απαγόρευση της τέλεσης της θείας Λειτουργίας ανήμερα τα Χριστούγεννα για τους Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους στα κατεχόμενα χωριά Ριζοκάρπασο και Γιαλούσα στην Καρπασία. 

   

Τόνισε ότι οι ενέργειες αυτές είναι καταδικαστέες και δεν συμβάλλουν στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος, που θα επιτρέψει να δοθεί ώθηση στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

    Ο ΔΗΣΥ θα καταγγείλει το γεγονός στους πρωθυπουργούς ή αρχηγούς κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, και στους προέδρους της Ένωσης, της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου.

   

Ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι πρόκειται για καταδικαστέα και απαράδεκτη πράξη, «η οποία μολύνει το κλίμα των συνομιλιών, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία και προσοχή στους χειρισμούς μας για να αποφευχθούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις».

   

Η ΕΔΕΚ ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε καταγγελίες σε όλα τα σοσιαλιστικά κόμματα και τη Σοσιαλιστική Διεθνή, αξιώνοντας την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

   

«Η ενέργεια αποκαλύπτει το πραγματικό, βάναυσο πρόσωπο της κατοχής», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, προσθέτοντας ότι πρέπει να προβληματίσει όσους τρέφουν ψευδαισθήσεις για το ποια είναι η πραγματική Τουρκία σήμερα.

   

Το Κίνημα Οικολόγων σημειώνει ότι τα Ηνωμένα Έθνη οφείλουν να επέμβουν δραστικά για εφαρμογή της συμφωνίας της Τρίτης Βιέννης, η οποία αφορά τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων εγκλωβισμένων.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ