Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταγγέλουν τη Γερμανία στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ξυλοδαρμοί και ευνουχισμοί σε φυλακές-κολαστήρια

22.02.2012 | 11:25
    Τις έντονες ανησυχίες της, για την κατάσταση στις φυλακές, τα σωφρονιστήρια και τα κέντρα κράτησης μεταναστών στην Γερμανία, εκφράζει η Επιτροπή σε έκθεση της, που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η έκθεση της Επιτροπής, που βασίζεται στις διαπιστώσεις από επισκέψεις των μελών της στη Γερμανία το δίμηνο Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2010, αναφέρει ότι, οι περισσότεροι από τους ανήλικους κρατούμενους στις φυλακές της Κολωνίας, Λειψίας και Χέρφοντ, έχουν υποστεί ξυλοδαρμούς, απειλές και εκβιασμούς ενώ, για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα, τους απαγορεύεται να πηγαίνουν στην τουαλέτα.

    Οι γερμανικές αρχές, απαντώντας στις επικρίσεις της Επιτροπής, ομολογούν ότι, ναι μεν η πρακτική αυτή έχει καταργηθεί σε πολλά ομόσπονδα κράτη της Γερμανίας αλλά εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε κάποια άλλα "σε εξαιρετικές περιπτώσεις".

    Στις φυλακές Σταντελχάιμ του Μονάχου, η CPT διαπίστωσε ότι απαγορεύεται στους κρατούμενους μετανάστες να έχουν πρόσβαση σε τηλέφωνο και να δέχονται επισκέψεις, πέραν της μίας ώρας την εβδομάδα.

    Στην έκθεση σημειώνεται ακόμη ότι ο χειρουργικός ευνουχισμός καταδικασμένων για σεξουαλικά εγκλήματα εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε αρκετά Γερμανικά κρατίδια αλλά "σε σπάνιες και εξαιρετικές περιπτώσεις"


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ