Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατάρρευση! Εν ενεργεία και καρκινοπαθείς μόνο στο Ναυτικό Νοσοκομείο.

21.04.2011 | 10:40
Σύμφωνα με έγγραφο του Διευθυντού του Ναυτικού Νοσοκομείου που δημοσιοποιεί το Onalert το Νοσοκομείο μπορεί να καλύπτει ΜΟΝΟΝ «εν ενεργεία» στελέχη ,καρκινοπαθείς και τα εξαιρετικά έκτακτα περιστατικά!

Με άλλα λόγια το μονάδικο ουσιαστικά Νοσοκομείο του Ναυτικού θα λειτουργεί σαν Σταθμός Πρώτων Βοηθειών και ως αντικαρκινικό με την λεπτομέρεια ότι μολίς προ μηνών δημιουργήθηκε ογκολογική κλινική με πλημμελέστατη στελέχωση, μηδενική εμπειρία, και δεν υπάρχει δυνατότητα ολοκληρωμένης ογκολογικής θεραπείας (έλλειψη ακτινοθεραπευτικού).

Πριν από μερικές μέρες ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχους Δ.Ελευσινιώτης,   δήλωνε ενθουσιασμένος από την λειτουργικότητα,την απόδοση και την εκτέλεση του προυπολογισμού του Νοσοκομείου.Αλλά προφανώς επρόκειτο για μία προσπάθεια εμψύχωσης του προσωπικού που κυριολεκτικά δίνει μάχη να κρατήσει το νοσοκομείο σ΄ ένα επίπεδο. Αλλά πως μπορεί να γίνει αυτό όταν οι ελλείψεις σε βασικότατα υλικά είναι πλέον δεδομένες. Δεν υπάρχουν:

• γάντια μιας χρήσεως


•αντιδραστήρια μικροβιολογικών εξετάσεων


•απλά τσιρότα για να κρατάνε το βαμβάκι μετά την αιμοληψία.

Παράλληλα οι χειρουργικές ειδικότητες έχουν σαφείς οδηγίες να καταφεύγουν σε παρωχημένες μεθόδους επεμβάσεων, συρραφής κλπ μικρότερου δυνατού κόστους.
Όταν πριν από λίγες ημέρες είχαμε αναφερθεί σ΄ αυτές τις ελλείψεις,κάποιοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν υπερβολική την εικόνα που μεταφέραμε . Το έγγραφοο που δημοσιεύουμε δυστυχώς αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει υπερβολή.Το θέμα που προκύπτει από τον αποκλεισμό των αποστράτων από το ΝΝΑ είναι τεράστιο. Κι αυτό γιατί:

•Μία από τις ουσιαστικότερες πηγές χρηματοδότησης ειδικά για συντήρηση ή απόκτηση εξοπλισμού είναι οι εισφορές από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού όπου ο συντριπτικός όγκος των μετόχων  είναι τα εν αποστρατεία στελέχη τα οποία, σύμφωνα με το έγγραφο του Διευθυντή, δικαιούνται περίθαλψης ΜΟΝΟΝ όταν πιστοποιηθεί καρκίνος, ο οποίος μάλιστα πρέπει να διαγνωσθεί πρώτα εκτός ΝΝΑ! Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα μέλη οικογενειών των εν ενεργεία.

• «Ανακαλύφθηκε» πρόσφατα ΦΕΚ (προφανώς κάποιος για ευνοήτους λόγους το προκάλεσε) σύμφωνα με το οποίο τέκνο στρατιωτικού εν ενεργεία ή αποστρατεία (ανεξαρτήτως ηλικίας) που είναι ανύμφευτο και δεν έχει ασφαλιστικό φορέα δικαιούται δωρεάν περίθαλψης στο ΝΝΑ! 

•Στην τελευταία παράγραφο των «δικαιούχων» βλέπουμε τους ασθενείς με «ειδικό επιστημονικό ενδιαφέρον», ποιοί είναι αυτοί; Ποιός κρίνει αν είναι «ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος»; Αυτό κατά περιόδους μεταβάλλεται ανάλογα συνήθως και με την ειδικότητα της ηγεσίας του υγειονομικού σώματος γι΄ αυτό ίσως την τελευταία διετία πραγματοποιήθηκαν κατ΄ επανάληψη συνέδρια και ημερίδες γαστρεντορολογικού ενδιαφέροντος ενώ δεν έγιναν ακόμα γνωστά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού (έληγε 14 Απριλίου) για την προμήθεια γαστρεντορολογικού υλικού ύψους 735000 ευρώ!!! σε εποχές που δεν υπάρχουν γάντια και τσιρότα!!!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ