Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταστροφή θεωρεί το Ισραήλ,την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.

04.04.2011 | 23:08
 Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβινγκτορ Λίμπερμαν δήλωσε σήμερα ότι μια αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ, πέραν των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ "θα κατέστρεφε τα πάντα" που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο αυτό.

   

"Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για όσα έχουν συμφωνηθεί έως τώρα" δήλωσε ο κ.Λίμπερμαν σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ κοινή με τον αργεντίνο ομόλογό του Χέκτορ Τίμερμαν, η χώρα του οποίου αναγνώρισε τον Δεκέμβριο του 2010 "την Παλαιστίνη ως ένα κράτος ελεύθερο και ανεξάρτητο που βρίσκεται εντός των συνόρων του 1967".

   

"Θα πρόκειται πραγματικά για μια απόφαση δυσοίωνη που θα πλήξει σοβαρά τόσο τις σχέσεις μας με τους Παλαιστίνιους όσο και όλη την κατάσταση στην περιοχή" ανέφερε ο κ. Λίμπερμαν.

   

Οι Παλαιστίνιοι προετοιμάζονται να ζητήσουν από τα Ηνωμένα Εθνη να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος το οποίο θα γίνει μέλος του ΟΗΕ, δήλωσε προσφάτως ο βασικός διαπραγματευτής των Παλαιστίνιων στις συνομιλίες με το Ισραήλ, Σαέμπ Ερεκάτ προσθέτοντας ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα πότε θα υποβληθεί το αίτημα αυτό, που είναι απόφαση του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Tags: ΙΣΡΑΗΛ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ