Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατέλαβαν τραίνο με όπλα οι δραπέτες!Η Σαββούλα Λιάτσου μεταδίδει.

30.01.2011 | 19:55


Της ΣΑΒΒΟΥΛΑΣ ΛΙΑΤΣΟΥ*


Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τους οπλισμένους δραπέτες των φυλακών στην Αίγυπτο,αν και τις τελευταίες ώρες ο στρατός έχει αρχίσει να κινητοποιείται. Τραίνο φορτωμένο με όπλα και πυρομαχικά που ξεκίνησε από την Αλεξάνδρεια για το Κάϊρο κατέλαβαν οι ένοπλοι δραπέτες,απειλώντας την ζωή των έντρομων επιβατών! Μονάδες του στρατού κινητοποιήθηκαν άμεσα και κατάφεραν με συντονισμένη επιχείρηση να σταματήσουν την αμαξοστοιχία,λίγο πριν αυτή βγει από την Αλεξάνδρεια. Αρκετοί από τους ένοπλους συνελλήφθησαν αλλά οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν.

Μόλις το σκοτάδι πέσει στην Αλεξάνδρεια αρχίζουν να ακούγονται από διάφορα σημεία της πόλης πυροβολισμοί. Ο στρατός προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση και θέλει το λαό δίπλα του. Από το επιτελείο εστάλησαν γραπτά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα που από σήμερα άρχισαν να λειτουργούν στα οποία οι στρατιωτικές αρχές μας καλούν να σταθούμε δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις "για να σώσουμε τη χώρα".

Ξένοι πολίτες ψάχνουν τρόπο να εγκαταλείψουν τη χώρα,φοβούμενοι για τα χειρότερα. Στην ελληνική κοινότητα υπάρχει ανησυχία και περίπου 100 έως 150 Έλληνες έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να αποχωρήσουν. Οι προξενικές αρχές προσπαθούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια όσων θέλουν να ταξιδέψουν και γι΄ αυτό ζητούν την βοήθεια του αιγυπτιακού στρατού.

*Η Σαββούλα Λιάτσου είναι δημοσιογράφος και ζει μόνιμα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ