Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Καζάνι που βράζει τα Κατεχόμενα. Σκληρή κριτική στον Ερντογάν!

07.02.2011 | 05:41

Φουντώνουν οι αντιδράσεις εναντίον της τουρκικής πολιτικής στη Κατεχόμενη Κύπρο. Οι διαδηλώσεις είναι πλέον καθημερινές και τα δημοσιογραφικά κείμενα εξαιρετικά σκληρά εναντίον της Άγκυρας και του Ερντογάν. Διαβάστε δύο ενδεικτικά κείμενα για να καταλάβετε ότι "κάτι τρέχει" στα κατεχόμενα.

Το πρώτο είναι άρθρο του δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ στην «Αφρίκα» (30-1-11):

«37 από τα χρόνια μας πέρασαν χωρίς την Αμμόχωστο… Κι ακόμα δεν έχουν πρόθεση να την ανοίξουν…Εσείς είδατε μέχρι σήμερα να γίνεται μια διαμαρτυρία για να ανοίξει η Αμμόχωστος; Έχουμε τεράστιες στρατιωτικές περιοχές με συρματόπλεγμα. Έγινε καμιά διαμαρτυρία για να σωθεί αυτή η περιοχή από τα χέρια του στρατού; Στις περιουσίες των Ρωμιών γίνονται πλιάτσικο με πλαστά χαρτιά, τα χώματα της πατρίδας μας χαρίζονται στους κεφαλαιούχους της Τουρκίας και στους Εβραίους επιχειρηματίες… Εξεγερθήκαμε ποτέ για αυτά μέχρι τώρα;…

Πλέον έχουμε υποπέσει σε καθεστώς μειονότητας έναντι αυτών του πληθυσμού που μεταφέρθηκε στο νησί από την Τουρκία. Για χρόνια φωνάζουμε πως πλέον δεν είμαστε η δεύτερη, αλλά η τρίτη κοινότητα στο νησί… Έναντι αυτής της ανεξέλεγκτης ροής πληθυσμού, κάναμε ποτέ έστω και μια διαμαρτυρία;

(…) Αυτά που παρέθεσα εδώ είναι μερικοί από τους σημαντικούς λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να εξεγερθούμε. Και υπάρχουν πολλοί ακόμη λόγοι… Και φυσικά ο πρώτος από όλους, το Κυπριακό θέμα… Όλοι μας ξέρουμε πως η πολιτική θέληση που εκφράζεται στις διαπραγματεύσεις δεν είναι η δική μας… Είναι η θέληση της Τουρκίας… Εμείς ό,τι και αν λέμε, όλα μάταια. Η Τουρκία κάνει αυτό που θέλει. Τι είπε ο Ερντογάν; ¨Ούτε ένα γραμμάριο δεν δίνουμε από την Κύπρο¨. Ο άνθρωπος μιλά λες και η χώρα αυτή ήταν το χωράφι του πατέρα του, και εμείς δεν βγάζουμε κιχ… Και μόνο αυτό δεν θα άξιζε να ξεσηκωθούμε και να βγούμε στις πλατείες;»


Και το δεύτερο, εξίσου τολμηρό, είναι η ανακοίνωση του γ.γ. της συντεχνίας Τουρκοκυπρίων Δασκάλων (KTÖS), Σενέρ Ελτζίλ, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΧΑΒΑΝΤΙΣ (16.1.2011):
«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εκτιμήσεις του Πρωθυπουργού της Τουρκίας κύριου Ερντογάν, αναφορικά με την επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας κυρίας Μέρκελ στο νησί μας. Οι δηλώσεις του κυρίου Ερντογάν θέτουν επί τάπητος τους πραγματικούς σκοπούς της Τουρκίας σχετικά με την Κύπρο. Ο κύριος Ερντογάν συμπεριφέρεται λες και δεν είναι η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και το τουρκικό κράτος που εκμηδενίζει την Τουρκοκυπριακή κοινότητα, η οποία είναι ισότιμος εταίρος στην Κυπριακή Δημοκρατία. Λες και δεν είναι η τουρκική κυβέρνηση και το τουρκικό κράτος που μεταφέρουν πληθυσμό και εξουδετερώνουν την πολιτική μας βούληση, επιβάλλουν τα λεγόμενα οικονομικά πακέτα και μας αναγκάζουν σε μετανάστευση και χτίζουν σε κάθε γωνιά τζαμιά αφομοιώνοντας τους Τουρκοκύπριους,
Αποτελεί πολιτική διαστρέβλωση η προσπάθεια του κυρίου Ερντογάν να παρουσιαστεί ως η πλευρά που θέλει λύση και να ζητήσει την απολογία της κυρίας Μέρκελ επειδή αυτή έθεσε επί τάπητος αυτές τις πραγματικότητες. Υπενθυμίζουμε στον κύριο Ερτογάν ότι η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα της Κυπριακής Δημοκρατίας μαζί με την Ελλάδα και την Αγγλία. Η Τουρκία βρίσκεται στην Κύπρο υποτίθεται για να προστατεύσει την εδαφική ακεραιότητα και την συνταγματική τάξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κύριος Ερντογάν θα πρέπει να γνωρίζει ότι η μεταφορά πληθυσμού, η δημιουργία διχοτομικών δομών, ο διαμοιρασμός Ελληνοκυπριακών περιουσιών σε Τούρκους υπηκόους, αλλά και όλα όσα έχετε πραγματοποιήσει στην Κύπρο και είναι αντίθετα προς το διεθνές δίκαιο, δεν συμπεριλαμβάνονται στα εγγυητικά σας καθήκοντα.
Ο θυμός σας προς την κυρία Μέρκελ που σας υπενθύμισε όλα αυτά, αλλά και η κατηγορία σας ότι δεν γνωρίζει το Κυπριακό, δεν μπορούν να κρύψουν αυτές τις πραγματικότητες. Πόσο γρήγορα έχετε ξεχάσει ότι εσείς είσαστε αυτός που «ξαπλώσατε» στο 65% του ΝΑΙ των Τουρκοκυπρίων στο δημοψήφισμα και χωρίς να κάνετε ούτε ένα βήμα για τη λύση, φανερώσατε τους πραγματικούς σας σκοπούς λέγοντας ότι «δεν δώσαμε ούτε μια πέτρα».
Για ακόμα μια φορά θέσατε επί τάπητος τον πραγματικό σας σκοπό λέγοντας ότι δεν 0α δώσετε ούτε ένα γραμμάριο από τη Βόρεια Κύπρο, ξεχνώντας όμως ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης αυτής της γης είναι όλοι οι Κύπριοι. Με ποιο δικαίωμα κάνετε παζάρια με τη γη μας; Η Κύπρος δεν είναι περιουσία των πατεράδων σας.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εάν υπάρχει κάποιος που 0α πρέπει να ζητήσει συγγνώμη λόγω των πεπραγμένων που οδηγούν τους Τουρκοκύπριους στη μετανάστευση και στην αφομοίωση, αυτός είσαστε εσείς.»

tourkikanea.gr/2011/02/06/kibris-3/#more-3363

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ