Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Κεραυνικά" συστήματα και πόλεμος επιφανείας στη θάλασσα.Τεχνολογία

04.12.2011 | 07:43

Θεοφάνης Ε. Ράπτης
Φυσικός – Προγραμματιστής - Συγγραφέας
Επιστημονικός Συνεργάτης ΔΤΕ-ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Συνεργάτης Hellenic NEXUS


Τελευταία ακούμε διαρκώς για τις «εκδρομές» που διοργανώνονται από το Τουρκικό ναυτικό το οποίο έφτασε αρχές Οκτώβρη ως το Σούνιο! Είναι προφανές ότι αυτές οι εκδρομές θα συνεχιστούν και θα ενταθούν μπροστά την προοπτική ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ –η ότι απομείνει από την Ευρωζώνη έως τότε!- καθώς και της εκμετάλλευσης των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της Κύπρου και του Αιγαίου σε συνεργασία με το Ισραήλ.Αναμφίβολα, το Αιγαίο είναι μια δύσκολη θάλασσα με τα χιλιάδες νησάκια και βραχονησίδες να απλώνονται σε τεράστια έκταση ώστε η φύλαξη τους να καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολη σε συνθήκες οικονομικής κρίσης η οποία προβλέπεται να ενταθεί τους επόμενους μήνες σε Ευρωπαϊκό αν όχι και σε παγκόσμιο επίπεδο. Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα σήμαινε πχ να βρεθούμε σήμερα αντιμέτωποι με μια κρίση ανάλογη των Ιμίων.Και όμως υπάρχει ένα τρομερά αποτελεσματικό όπλο το οποίο μπορεί με πολύ μικρότερο κόστος από άλλα υπάρχοντα εξοπλιστικά προγράμματα να βοηθήσει στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής ηλ/μαγνητικής ασπίδας και το οποίο θα μπορούσε να εγκατασταθεί είτε στην ξηρά, είτε σε μεγάλα πλοία, είτε και σε συνδυασμό των δύο.


Αυτό έρχεται στο φώς από μια σειρά αμερικανικών δημοσιευμάτων που εάν συνδυαστούν με τα στοιχεία τα οποία αποκαλύψαμε στις δύο προηγούμενες δημοσιεύσεις μας (Όπλα "ηλεκτρομαγνητικού παλμού" και "βρώμικα όπλα", 20.10.2011/ «Διαστημικός πόλεμος και το τέλος της ΠΑ που ξέραμε», 21.11.2011), δείχνουν τη δυνατότητα δημιουργίας μιας αποτελεσματικής ηλεκτροδυναμικής ασπίδας που θα μπορούσε να χτυπήσει όλα ατ ευαίσθητα συστήματα ενός πλοίου, αλλά και δεξαμενές καυσίμων η πυρομαχικών χωρίς ούτε μια ντουφεκιά. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να ζηλέψει ίσως μόνον ο Αρχιμήδης στην πολιορκία των Συρακουσών!


Οι πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αποδεικνύουν ότι λίγο πριν και κατά τη διάρκεια του προγράμματος του «Πολέμου των Άστρων», έγινε και γίνεται εκτεταμένη έρευνα σχετική με όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας. Σημαντικότερες για όπλα μεγάλης εμβέλειας εμφανίζονται οι μελέτες που αφορούν ηλεκτρολυτική διάσπαση του αέρα σε ΚΣ ατμοσφαιρικής πίεσης και θερμοκρασίας υποβοηθούμενες από Laser. Σε αυτή την περίπτωση, δημιουργείται αγώγιμη οδός στην ατμόσφαιρα ανάλογη με εκείνη στην περίπτωση ενός κεραυνού οπότε καθίσταται εφικτή η διοχέτευση μεγάλης ποσότητας φορτίου προς τον στόχο μέσω του καναλιού Laser.


Ανάλογες μελέτες αφορούσαν τη δημιουργία και την ελεγχόμενη καθοδήγηση των λεγόμενων «Πλασμοειδών» (Plasmoids) με ιδιαίτερη έμφαση στα λεγόμενα αυτοσυντηρούμενα Τοροειδή (δακτυλίους) Πλάσματος τα οποία χρωστούν σε μεγάλο βαθμό την εσωτερική τους ευστάθεια στον σχηματισμό των λεγόμενων ροών Beltrami με παρατηρούμενη ευθυγράμμιση των Ηλεκτρικών και Μαγνητικών συνιστωσών στο εσωτερικό τους. Ανάλογες καταστάσεις έχουν παρατηρηθεί στη φύση με τη μορφή των λεγόμενων Σφαιρικών Κεραυνών για τους οποίους πολύ λίγα είναι γνωστά ακόμη.

Όμως, τα τελευταία χρόνια αποδείχτηκε ότι ο πιο απλός τρόπος δημιουργίας αγώγιμης διόδου στην ατμόσφαιρα μπορεί να είναι ο παλιότερος γνώριμος που αναλύσαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας γνωστός σαν Πηνίο Tesla. Μάλιστα, φαίνεται ότι οι Σοβιετικοί μηχανικοί και ηλ/λόγοι είχαν παρατηρήσει – και πιθανότατα πειραματιστεί!- με ανάλογα φαινόμενα όπως φαίνεται από την φωτογραφία ενός τέτοιου τεχνητού κεραυνού με μήκος χιλιομέτρων από μια γραμμή μεταφοράς προς κάποιον μεταλλικό πύργο, στην εικόνα 1.

Πρόσφατα, μια ιδιωτική εταιρία της οποίας οι τεχνικοί προέρχονται πιθανότατα από ανάλογες έρευνες καθώς έχουν εργαστεί σε κρατικά εργαστήρια των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ότι με βάση πειραματικά δεδομένα, αποκαλύπτεται η δυνατότητα δημιουργίας τεχνητών κεραυνών όταν η εκκένωση του δευτερεύοντος πηνίου ενός μετασχηματιστή Tesla υπερβεί ένα κρίσιμο μήκος γύρω στα 61 μέτρα! Από εκεί και έπειτα, φαίνεται ότι ο ατμοσφαιρικός αέρας αντιδρά με κάποιον «αλυσιδωτό» τρόπο ώστε η λεγόμενη διηλεκτρική κατάρρευση συνεχίζεται μέχρις ότου βρεθεί ένας αγώγιμος στόχος.

Καταλαβαίνει κανείς αμέσως, τη σημασία ενός τέτοιου συστήματος που θα μπορούσε να είναι εγκατεστημένο είτε πάνω σε κάποιο πλοίο, είτε σε κάποια βάση εδάφους για την άμυνα κατά κινούμενων μεταλλικών στόχων. Τα ίδιο σύστημα θα μπορούσε βέβαια να χρησιμοποιηθεί κατά αεροπλάνων, σε χαμηλό ύψος τουλάχιστον. Εκείνο το οποίο δεν λέγεται στο project το οποίο ανακοίνωσε η εταιρία είναι ότι η απλή διάταξη ενός τέτοιου μετασχηματιστή μπορεί να εξοπλιστεί με πολύ καλύτερα ηλεκτρονικά ισχύος ώστε να επιφέρει παράδοξα αποτελέσματα στον γύρω χώρο, συμπεριλαμβανόμενης μιας ασύρματης μεταφοράς ενέργειας που θα μπορούσε να πάρει μορφή Ε/Μ Παλμού με κατάλληλη τροποποίηση του συστήματος του δευτερεύοντος κυκλώματος.

Στο πρώτο μας άρθρο, είχαμε υποδείξει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λεγόμενη παλμική ισχύς (Pulsed Power) έτσι ώστε ακόμη και με τροφοδότηση χαμηλής ενέργειας αλλά με τεράστια ισχύ (sub-nano second pulses) να διαταραχτεί η ίδια η μοριακή μεταλλική δομή. Ένας από τους συνεργάτες μας, ήδη έχει καταφέρει τη δημιουργία κυκλωμάτων αποκοπής των δευτερευόντων συχνοτήτων ώστε να έχουμε έναν πολύ καθαρότερο δ-παλμό (προσεγγιστικά) σε σχέση με τις συνήθεις εκφορτίσεις από capacitor banks. Αυτό πιστεύουμε ότι θα καθοριστικό για την απόδοση τέτοιων συστημάτων, ειδικά για αμυντικές εφαρμογές.

Δυστυχώς όμως, για την ώρα η όλη έρευνα αντιμετωπίζεται με την πλήρη αδιαφορία που χαρακτηρίζει ως συνήθως την Ελληνική πολιτεία σε παρόμοια θέματα. Αυτό δε μας παραξενεύει καθόλου, από τη στιγμή που η επίσημη πολιτική ηγεσία εξακολουθεί να τρέφει την αυταπάτη ότι «μαζί τα φάγαμε»! Δυστυχώς, στην περίπτωση των τεχνικών με τους οποίους ο συγγραφέας έτυχε να συνεργαστεί, μάλλον το αντίθετο έγινε καθώς πολλές φορές οι τεχνικοί υποχρεώθηκαν να βάλουν από την τσέπη τους για να παραγγελθούν πανάκριβα και ανύπαρκτα στην Ελλάδα εξαρτήματα! Αναρωτιέται βέβαια κανείς, εάν στην επόμενη μεγάλη κρίση – ιδίως τώρα που διαφαίνεται η πιθανότητα το 2012 αν είναι έτος πολέμων στην Αν. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή – απομείνει κανείς όρθιος στη θέση αυτής της ηγεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όπλα "ηλεκτρομαγνητικού παλμού" και "βρώμικα όπλα"

Διαστημικός πόλεμος και το τέλος της ΠΑ που ξέραμε


Αναφορές

http://en.wikipedia.org/wiki/Directed-energy_weapon
http://en.wikipedia.org/wiki/Electrolaser
http://www.hsvti.com/
http://www.noahshachtman.com/archives/002170.html
http://www.opticsinfobase.org/jot/abstract.cfm?id=67851
http://pop.aip.org/resource/1/pfbpei/v5/i8/p2938_s1?isAuthorized=no
Lippert, J. R, Final Report, 1 May - 30 Sep. 1977 Air Force Flight Dynamics Lab., Wright-Patterson AFB, OH.
http://iopscience.iop.org/1367-2630/4/1/361/fulltext/
http://www1a.comm.eng.osaka-u.ac.jp/~lrg/
http://en.wikipedia.org/wiki/Plasmoid
http://en.wikipedia.org/wiki/Toroidal_ring_model


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ