Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κι άλλες περικοπές στην Άμυνα.Σύσκεψη στο ΥΕΘΑ με τη συμμετοχή του αν. υπουργού Οικονομικών!

30.06.2012 | 13:40


 Σύσκεψη του ΥΕΘΑ στην οποία συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.Που σημαίνει ότι το θέμα είναι ένα:περικοπές.
Τον εύκολο δρόμο των περικοπών στην Άμυνα λοιπόν θα επιλέξει όπως όλα δείχνουν και η κυβέρνηση Σαμαρά.Το ερώτημα είναι από που θα κόψει; Δεν υπάρχουν περιθώρια,εκτός αν και η ΝΔ έχει προσχωρήσει στη λογική του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Μπαλάφα ότι για την αμυντική θωράκιση της χώρας έναντι της Τουρκίας “θα ρισκάρουμε”.

Στην εισήγηση του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισήμανε βέβαια ότι «πρώτιστο μέλημα μας είναι η εξοικονόμηση πόρων να μην βλάψει στο ελάχιστο το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Σκοπός μας είναι να ενισχυθεί η αποτρεπτική δύναμη και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων όπως, επίσης, το ηθικό και το φρόνημα των στελεχών». Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται αιματηρές θυσίες, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, ωστόσο διαπίστωσε ότι αυτό δεν συνδέεται με την αφοσίωση τους στο καθήκον.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αφού διαπίστωσε ότι υπάρχουν προβλήματα στους τομείς των εσόδων και των δαπανών που επιδεινώνουν την κατάσταση λόγω και της ύφεσης, κατέστησε σαφές ότι «βούλησή μας είναι να προχωρήσουμε σε μία ορθολογικότερη κατανομή των πόρων χωρις να επηρεαστεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων».
Το πως δεν το εξήγησε,αλλά πολύ φοβόμαστε ότι θα την πληρώσουν οι γνωστοί:οι στρατιωτικοί.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ