Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κι άλλη κατοικία του Καντάφι χτύπησε το ΝΑΤΟ.Έξι νεκροί.

12.05.2011 | 15:11
Οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ έπληξαν χθες Τετάρτη το κτιριακό συγκρότημα της κατοικίας του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη προκαλώντας το θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη δέκα, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

   

"Υπήρχαν τρεις νεκροί εδώ και τρεις νεκροί σε ένα άλλο μέρος", καθώς και 10 τραυματίες, δήλωσε ο αξιωματούχος δείχνοντας σάκους με άμμο σκορπισμένους δίπλα από έναν κρατήρα σε έναν από τους δρόμους του συγκροτήματος Μπαμπ αλ Αζιζίγια. 

   

Αυτός ο αξιωματούχος και ένα άλλο μέλος της λιβυκής κυβέρνησης, που συνόδευαν ξένους δημοσιογράφους οι οποίοι είχαν μεταβεί στο σημείο, διαβεβαίωσαν ότι όλοι οι νεκροί ήταν άμαχοι, μία πληροφορία που όμως δεν έχει διασταυρωθεί.

   

Εξάλλου ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον "κάλεσε" σήμερα το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης, που έχουν ιδρύσει οι αντικαθεστωτικοί, να ανοίξει στο Λονδίνο το πρώτο γραφείο εκπροσώπησής του στην Ευρώπη, στη διάρκεια συνάντησής του με τον επικεφαλής του Συμβουλίου Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ. 

   

"Είμαι σε θέση να ανακοινώσω μία σειρά μέτρων για την ενίσχυση της συνεργασίας μας με το Συμβούλιο", δήλωσε ο Κάμερον σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Άμπντελ Τζαλίλ. 

   

"Η κυβέρνηση καλεί σήμερα το Συμβούλιο να δημιουργήσει ένα επίσημο γραφείο εδώ στο Λονδίνο", πρόσθεσε εκτιμώντας ότι το Συμβούλιο αποτελεί "τον νόμιμο πολιτικό συνομιλητή στη Λιβύη". 

   

"Οριστικοποιούμε τα σχέδια μεταφοράς εξοπλισμού πολλών εκατομμυρίων λιρών για την αστυνομία της Βεγγάζης. Θα βοηθήσουμε περαιτέρω το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο παρέχοντάς του εξοπλισμό επικοινωνιών", επεσήμανε ο Κάμερον, ο οποίος υπογράμμισε ότι "είναι αδύνατο να φανταστούμε ένα πραγματικό μέλλον για τη Λιβύη με τον Καντάφι στην εξουσία". 

   

Το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο "εκπροσωπεί το μέλλον της Λιβύης, ενώ ο Καντάφι το παρελθόν", εκτίμησε ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος χαιρέτισε "την αποφασιστικότητα και το κουράγιο" του Συμβουλίου που "αντιτίθεται σε έναν τύραννο που εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να δολοφονεί αθώους ανθρώπους". 

   

Ο Άμπντελ Τζαλίλ από τη μεριά του χαιρέτισε τις ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης διαβεβαιώνοντας ότι το Λονδίνο "δεν θα μετανιώσει γι' αυτή την απόφαση".
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ