Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κι άλλο "λάθος" του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν!70 άμαχους έχει σκοτώσει από το Φεβρουάριο.

26.03.2011 | 15:21
Αρκετοί άμαχοι σκοτώθηκαν και πολίτες τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή σε αεροπορική επιδρομή της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στο Αφγανιστάν (ISAF) στη νότια επαρχία Χελμάντ, ανακοίνωσε σήμερα η ISAF χωρίς να αναφέρει τον αριθμό των θυμάτων.

   

"Αφγανοί πολίτες σκοτώθηκαν και άμαχοι τραυματίστηκαν από λάθος στην περιοχή Νάου Ζαντ της επαρχίας Χελμάντ χθες" ανακοίνωσε η ISAF χωρίς να διευκρινίσει πόσοι είναι οι νεκροί και πόσοι οι τραυματίες. 

   

Η επίθεση των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ είχε στόχο δύο οχήματα στα οποία υποτίθεται ότι επέβαιναν ένας διοικητής των Ταλιμπάν και οι άνδρες του, αλλά κατόπιν αποδείχτηκε ότι ήταν άμαχοι, εξήγησε το ΝΑΤΟ που διευκρίνισε ότι διενεργείται έρευνα. 

   

Το ΝΑΤΟ κατηγορείται για αρκετά τέτοιου είδους λάθη κατά τα οποία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 70 άμαχους εκ των οποίων ένδεκα παιδιά σε αρκετούς βομβαρδισμούς από τα τέλη του Φεβρουαρίου στην ανατολική επαρχία Κουνάρ, προπύργιο των Ταλιμπάν, στη μεθόριο με το Πακιστάν.

    Η ISAF παραδέχτηκε ότι σκότωσε εννέα άμαχους σε μια επιδρομή χωρίς να διευκρινίσει αν στα θύματα υπήρχαν παιδιά και προκάλεσε τον τραυματισμό ακόμη εννιά σε άλλη επιδρομή. 

   

Ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, οργισμένος από τα "λάθη" της ISAF, ζήτησε στα μέσα Μαρτίου από το ΝΑΤΟ να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα για να μην υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ