Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κι άλλος έφηβος "χακεράς" συνελλήφθη στην Ολλανδία.

12.12.2010 | 11:23
 Η Ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν 19χρονο που θεωρεί υπεύθυνο για "επίθεση" σε έναν κυβερνητικό ιστοτόπο χθες Σάββατο· πρόκειται για τον δεύτερο έφηβο που τέθηκε υπό κράτηση για παράνομη ενέργεια η οποία συνδέεται με την υπόθεση WikiLeaks, όπως ανακοίνωσαν εισαγγελικές πηγές.

   

Η αστυνομία συνέλαβε το νεαρό άνδρα το απόγευμα του Σαββάτου στον δήμο Χόογκεζαντ-Σάπεμιερ, καθώς τον θεωρεί έναν από τους υπεύθυνους για την επίθεση στον ιστοτόπο της Ολλανδικής εισαγγελίας.

   

Μια ανώνυμη ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον ιστοτόπο microblogging Twitter, αναφέροντας ότι προέβη στην ενέργεια σε αντίποινα για τη σύλληψη ενός 16χρονου που επιτέθηκε μέσω Διαδικτύου στους διώκτες του WikiLeaks, ανέφερε η εισαγγελία νωρίτερα.

   

Ο 19χρονος ύποπτος ως χάκερ είχε παρακινήσει και άλλους να λάβουν μέρος στην επίθεση της Παρασκευής, σύμφωνα με την εισαγγελία.

   

Βάσει του Ολλανδικού νόμου οι επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DoS), μέσω των οποίων ο υπολογιστής-στόχος ή ένας ιστοτόπος αχρηστεύονται προσωρινά, επισύρουν ποινές κάθειρξης έως και έξι ετών, σύμφωνα με την εισαγγελία.

   

Οι επονομαζόμενοι χακτιβιστές κλιμάκωσαν τις επιθέσεις στο Διαδίκτυο εναντίον διωκτών του WikiLeaks και εταιριών που έπαψαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην οργάνωση, όπως εταιρίες πιστωτικών καρτών και υπηρεσίες διαμεσολαβούμενων πληρωμών.

   
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ