Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κι ο Καντάφι...παίζει σκάκι!

13.06.2011 | 11:21
Η λιβυκή κρατική τηλεόραση μετέδωσε την Κυριακή εικόνες του ηγέτη της χώρας Μουάμαρ Καντάφι από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της διεθνούς σκακιστικής ομοσπονδίας.

   

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax ο Κίρσαν Ιλιούμζινοφ, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο παρελθόν ως κυβερνήτης σε μια ρωσική επαρχία, είπε ότι έπαιξε μια παρτίδα σκάκι στην Τρίπολη την Κυριακή με τον Καντάφι.

   

Ο Ιλιούμζινοφ πρόσθεσε ότι ο λίβυος ηγέτης του είπε πως δεν έχει καμιά πρόθεση να εγκαταλείψει τη χώρα.

  

 Προσπάθεια ανακατάληψης  της Μπρέγκα από εξεγερμένους

 Οι εξεγερμένοι που μάχονται εναντίον των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι επιτέθηκαν την Κυριακή για να ανακαταλάβουν την πόλη Μπρέγκα, όπου υπάρχουν σημαντικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, αλλά απωθήθηκαν μετά από μια μάχη στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις μαχητές τους, είπαν στελέχη τους και γιατροί.

   

Το προσωπικό στο νοσοκομείο Τζαλάα, στην πόλη-προπύργιο των εξεγερμένων Βεγγάζη, ανέφερε σήμερα ότι η νύχτα ήταν η πιο πολυάσχολη των τελευταίων εβδομάδων.

   

Οι μάχες κλιμακώθηκαν μετά από μια περίοδο αδιεξόδου στο ανατολικό μέτωπο. Τουλάχιστον τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν στην μάχη ανάμεσα στην Μπρέγκα και την Ατζνταμπίγια, σύμφωνα με εξεγερμένους. Τουλάχιστον 65 τραυματίστηκαν, είπαν γιατροί στο νοσοκομείο αργά τη νύχτα της Κυριακής.

  

  «Τους επιτεθήκαμε πρώτοι αλλά αντεπιτέθηκαν. Προσπαθήσαμε να φτάσουμε στην Μπρέγκα αλλά ήταν δύσκολο», είπε ο Χάιταν Ελγκουέι, ένας μαχητής των εξεγερμένων που επέστρεψε με τους τραυματίες. «Είχαμε 130 μαχητές. Είχαν πολλούς περισσότερους. Ήταν σφοδρή μάχη», είπε.

    «Ήταν ήσυχα επί εβδομάδες αλλά σήμερα είναι η πιο πολυάσχολη μέρα εδώ κι ένα μήνα. . . Σημειώθηκαν μάχες κοντά στην Μπρέγκα, μεγάλες μάχες», δήλωσε ο Μουχάμεντ Χάταμπ, γιατρός στην εντατική όπου νοσηλεύονταν 15 μαχητές των εξεγερμένων.

   

Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών δεν είναι σαφής καθώς πολλοί μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία στη Βεγγάζη αλλά και στην Ατζνταμπίγια.

    «(Τα μαχητικά του) NATO μας παρείχαν αεροπορική κάλυψη αλλά οι δυνάμεις του Καντάφι έριξαν ρουκέτες και όλμους έξω από την Μπρέγκα», είπε ο Άκραμ, 24 ετών, άλλος ένας τραυματίας με πληγή στο χέρι. «Δε θα υποχωρήσουμε. Θέλουμε να πάρουμε την Τρίπολη», πρόσθεσε.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ