Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κι όμως το σενάριο αποβολής μας από την Ευρωζώνη,δεν έχει αποσυρθεί.

13.10.2011 | 00:54


Όλα συνηγορούν ότι το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη,δεν έχει αποσυρθεί από το τραπέζι. Είχαμε δημοσιεύσει την   ανάλυση του Stratfor   η οποία έλεγε ότι μόνη σωτηρία για την Ευρωζώνη είναι η αποβολή μας με ταυτόχρονη ενεργοποίηση ενός ταμείου στήριξης που θα έπρεπε να διαθέτει 2 τρις. Και τώρα έρχεται αυτή η είδηση:

Η ζώνη του ευρώ μελετά αρκετές επιλογές για να αυξηθεί έως και κατά πέντε φορές, έως και στα 2.5 τρις ευρώ, η "δύναμη πυρός" του Ταμείου Αρωγής (EFSF) για τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, ευρωπαϊκές πηγές. 

   

Κατά την παρουσίαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενός οδικού χάρτη για να σταματήσει η μετάδοση της κρίσης του χρέους, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο πρότεινε τη "μεγιστοποίηση" της δύναμης πυρός του EFSF χωρίς τα κράτη να συνεισφέρουν περισσότερα χρήματα από αυτά που ήδη έχουν καταθέσει. 

   

Ο κ. Μπαρόζο δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. 

   

Σύμφωνα με μια απο τις πηγές, ευρωπαίοι ειδικοί έχουν εργαστεί πανω σε δύο βασικές επιλογές που είναι γνωστές ως "διαδικασία μόχλευσης" για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος. Και αυτή που θεωρήθηκε ως η πιο εφικτή θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση της ικανότητας χρηματοδοτικής παρέμβασης του EFSF έως και στα 2.500 δισ. ευρώ το χρόνο, έναντι μιας ικανότητας δανειοδότησης σήμερα που περιορίζεται σε 440 δισεκατομμύρια, ευρώ είπε η πηγή. 

    Οι συζητήσεις σχετικά με το θέμα αυτό βρίσκονται πάντως σε πολύ πρώιμο στάδιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ