Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλίντον προς Σαμαρά: "Οι άνθρωποι χρειάζονται να ελπίζουν σ΄ένα μέλλον"

22.07.2012 | 18:04
Έτοιμος να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση, στοχεύοντας σε ξένες επενδύσεις, εμφανίστηκε ο Μπιλ Κλίντον, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως πιστεύει στην Ελλάδα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, χαρακτηρίζοντας σημαντικές τις θέσεις της για μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Το πλήρες (απομαγνητοφωνημένο) κείμενο της παρέμβασης του κ. Κλίντον, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, παρουσία κυβερνητικών στελεχών και παραγόντων της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, έχει ως εξής:
«Σας ευχαριστώ κ. πρωθυπουργέ. Θα ήθελα να αρχίσω λέγοντας ότι προφανώς ήρθαμε εδώ, διότι πιστεύουμε σε αυτή τη χώρα και στο μέλλον της. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε ανθρώπους, σε πόρους, σε ιδέες, σε κληρονομιά.
Θέλω να συγχαρώ τη δική σας κυβέρνηση συνεργασίας. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν σύνθετα προβλήματα, τα οποία οι άνθρωποι προσπαθούν να επιλύουν συνεργαζόμενοι με προοπτική αλληλεγγύης.
Σίγουρα αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας δημιουργεί πολλή εμπιστοσύνη στους Έλληνες της Διασποράς. Το συζητήσαμε αυτό μεταξύ μας. Εμείς είμαστε εδώ για να σας παρέχουμε την υποστήριξη μας. Όχι γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε τις απαντήσεις, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι για να σας βοηθήσουμε.
Επίσης θεωρούμε ότι οι θέσεις τις οποίες έχετε στηρίξει, οι μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθείτε είναι σημαντικές.
Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μια ελπίδα για το μέλλον. Οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται κάτι στο οποίο να πιστέψουν. Ξέρουν όλοι ότι διακυβεύεται το μέλλον τους. Γι' αυτό εμείς θα σας βοηθήσουμε να επιτύχετε την έξοδο από αυτή την κρίση».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ