Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Κόφτε το λαιμό σας, αλλά όχι τις δόσεις των εξοπλισμών σας". Η τρόϊκα "δικηγόρος" εταιρειών

11.09.2012 | 14:12Είναι εκνευριστική η ψυχραιμία με την οποία αναμεταδίδονται οι “διαρροές” και οι πληροφορίες κυβερνητικών “πηγών” για τις απαιτήσεις της τρόϊκας. Και εξοργιστική η επιμονή των τροϊκανών να λένε “όχι” σε μετάθεση πληρωμών για εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν σε εταιρείες χωρών που εκπροσωπούν.

Μέσα στα 2 έως 6 δις που αμφισβητούν οι φωστήρες-σωτήρες της τρόϊκας περιλαμβάνονται και οι προτάσεις του ΥΕΘΑ για μετακύλιση πληρωμών δόσεων εξοπλλισμών. Αν και από τη πρώτη στιγμή οι τροϊκανοί “ξίνισαν τα μούτρα τους” , η πρόταση μετακύλισης πληρωμών παρέμεινε στη λίστα προτάσεων της κυβέρνησης.

Οι τροϊκανοί όμως έχουν προφανώς εντολές και αποστολή. Δεν συζητάνε καν τέτοιο ενδεχόμενο και έφθασαν να επικαλούνται ως δικηγόροι των εταιρειών τις ρήτρες που προβλεπονται να πληρωθούν σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμών.

“Προτιμούν να κόψουμε το λαιμό μας, παρά να μην πληρωθούν οι εταιρείες”, είπε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του ΥΕΘΑ ,που έχει γνώση των διαπραγαμτεύσεων. Το θέμα βέβαια είναι ότι ο “λαιμός που κόβεται” είναι των πολιτών. Και σ΄ αυτούς περιλαμβάνονται βέβαια οι στρατιωτικοί. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ