Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοινή άσκηση Κύπρου-Γαλλίας,για "προστασία του κυπριακού FIR"

01.08.2012 | 10:49
Κοινή αεροναυτική άσκηση «έρευνας- διάσωσης και ασύμμετρων απειλών» δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας -υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κύπρου- πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού.

Τα σενάρια της αεροναυτικής άσκησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Άμυνας, περιλάμβαναν αντιμετώπιση ναυτικού ατυχήματος, έκτακτα επεισόδια εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και της Περιοχής Έρευνας και Διάσωσης (ταυτίζεται με το FIR Λευκωσίας).

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις αεροδιακομιδής τραυματιών στο ελικοδρόμιο της φρεγάτας και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού καθώς επίσης, ασκήσεις αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών και επιχειρήσεις νηοψίας από αγήματα γαλλικής φρεγάτας και της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών της Διοίκησης Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς.

«Η κοινή αεροναυτική άσκηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία σε όλες τις δραστηριότητες και διαπιστώθηκε η ετοιμότητα στην αντιμετώπιση διάφορων περιστατικών έρευνας- διάσωσης και ασύμμετρων απειλών. Διαπιστώθηκε, επίσης, το ενιαίο πνεύμα και ο πλήρης συντονισμός των κυπριακών και των γαλλικών δυνάμεων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ