Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Κοίτα ποιοι μιλάνε".Ο Γερμανός Πρόεδρος αγόρασε σπίτι με δάνειο πλούσιου φίλου!

19.12.2011 | 18:25

Οι Γερμανοί που πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια χλευάζουν τους Έλληνες για την δεινή οικονομική τους κατάσταση,αλλά και για την διαφθορά που υπάρχει στη χώρα,έχουν το δικό τους πονοκέφαλο,που τον προκάλεσε ο Πρόεδρός τους!

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες εναντίον του προέδρου της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος δέχεται έντονες επικρίσεις για το γεγονός ότι δεν αποκάλυψε το 2010 πως αγόρασε μια κατοικία με δάνειο από έναν πλούσιο προσωπικό του φίλο.

Ο Βουλφ--ο οποίος είχε ονομαστεί πέρυσι από την Μέρκελ υποψήφιος για το θώκο, ο οποίος χαρακτηρίζεται διακοσμητικός στη Γερμανία,-- επέτρεψε σε δημοσιογράφους σήμερα να δουν, αλλά όχι να φωτογραφίσουν, τα έγγραφα της ιδιωτικής συμφωνίας που σύναψε με τον επιχειρηματία.
 
Η υπόθεση δημιουργεί ένα νέο πονοκέφαλο στην Μέρκελ, η οποία ήδη πασχίζει να αντιμετωπίσει τις εντάσεις με τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης για τους όρους της στενότερης δημοσιονομικής ολοκλήρωσης και να αποτρέψει την κλιμάκωση της κρίσης στο ασταθές ήσσον κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP).
 
"Ο πρόεδρος κάνει θαυμάσια δουλειά και τα πράγματα που ανέκυψαν εξηγήθηκαν από τον ίδιο προσωπικά", είπε η Μέρκελ κατά την άφιξή της στο Κόσοβο, όπου επισκέπτεται τα γερμανικά στρατεύματα που επιτελούν ειρηνευτικό ρόλο στην επαρχία. Επαίνεσε τον Βουλφ για το γεγονός ότι έδειξε τα έγγραφα στους δημοσιογράφους.
 
"Ο πρόεδρος απολαμβάνει την πλήρους εμπιστοσύνης μου κατά τα άλλα", επισήμανε η γερμανίδα καγκελάριος.
 
Ο Βουλφ είναι χριστιανοδημοκράτης και εξελέγη στο θώκο τον Ιούνιο του 2010, χάρη στην πλειοψηφία του συνασπισμού υπό την Μέρκελ στη βουλή.
 
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής δημοκρατίας είπε ότι λυπάται που ενόσω ήταν πρωθυπουργός στην Κάτω Σαξονία, δεν είχε αποκαλύψει το έντοκο προσωπικό δάνειο ύψους 500.000 που είχε λάβει όταν διέψευδε, στις αρχές του 2010, πως είχε οποιαδήποτε επιχειρηματική συνδιαλλαγή με τον Ίγκον Γκέερκενς.
 
Όμως η Αντρέα Νάλες, γενική γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της αντιπολίτευσης κλιμάκωσε την επίθεση, κατηγορώντας τον Βουλφ ότι υιοθετεί "τακτικές οπισθοφυλακής σε ό,τι αφορά την αλήθεια", και προσθέτοντας πως η κοινή γνώμη θέλει να ακούσει μια "ξεκάθαρη και προσωπική δήλωση" του προέδρου.
 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ