Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Κόκκινο τηλέφωνο" Ουάσινγκτον-Μόσχας για τις κυβερνοεπιθέσεις

27.04.2012 | 23:15
Οι ΗΠΑ και η Ρωσία είναι έτοιμες να συνάψουν συμφωνία για την εγκατάσταση «κόκκινου τηλεφώνου» ανάμεσα στις δύο χώρες, που θα αποβλέπει στη μείωση του κινδύνου από επιθέσεις στον Κυβερνοχώρο, τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ.

Η ασφαλής γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες θα επιτρέψει να αποφευχθεί να εκτραχυνθούν σε σύρραξη οι επιθέσεις στο Ιντερνέτ, των οποίων η προέλευση δεν θα μπορεί να εντοπισθεί, εξηγεί η εφημερίδα.

Σε σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν θέλησε να προβεί σε σχόλια.
Το σχέδιο αυτό αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη σπουδαιότητα του Ιντερνέτ και των επιθέσεων με ιούς για την ασφάλεια των χωρών και των βασικών υποδομών τους.

Ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον θα χρησιμοποιηθεί το Κέντρο για τη Μείωση του Πυρηνικού Κινδύνου, που βρίσκεται εγκατεστημένο στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, τονίζει η Ουάσιγκτον Ποστ.

Το Κέντρο είχε δημιουργηθεί το 1988 προκειμένου οι δύο χώρες να αλληλοειδοποιούνται για τις δοκιμές πυραύλων, ή για τις εκτοξεύσεις στο διάστημα, ώστε αυτές να μην υπολαμβάνονται ως επιθέσεις με πυρηνικούς πυραύλους. Το κέντρο λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως.
«Σε περίπτωση επίθεσης στον Κυβερνοχώρο, ο δίαυλος επικοινωνίας θα ενεργοποιείται όταν η μία από τις δύο πλευρές εντοπίζει κάτι που θα φαίνεται ως εχθρική ενέργεια από την άλλη χώρα», τονίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ