Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17.02.2012 | 13:10

Κόλαφος για τη Γερμανία της Μέρκελ.Ο Πρόεδρος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω "δωρεάς"

Σε δεινή θέση είναι η Ανγκελα Μέρκελ μετά την παραίτηση του Προέδρου της Γερμανίας υπό το φως των σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν για τον ίδιο.

Σε δεινή θέση είναι η Ανγκελα Μέρκελ μετά την παραίτηση του Προέδρου της Γερμανίας υπό το φως των σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν για τον ίδιο.

Αυτό, γιατί ο Κρίστιαν Βουλφ ήταν ο εκλεκτός της γερμανίδας καγκελαρίου τον οποίο κράταγε με νύχια και με δόντια στην θέση του μέχρι σήμερα το πρωί.

Τώρα, η Μέρκελ θα αναζητήσει κοινό υποψήφιο όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα, η Καγκελάριος.Ο 52χρονος Κρίστιαν Βουλφ, δέχεται από τα μέσα Δεκεμβρίου τις επικρίσεις των μέσων ενημέρωσης, τα οποία τον κατηγορούν ότι προσπάθησε να "πνίξει" μία υπόθεση ιδιωτικού δανείου που έλαβε από τη σύζυγο βιομηχάνου φίλου του όταν ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας.

Από εκείνη τη στιγμή, δεν έχει περάσει εβδομάδα που να μην έχει έλθει στο φως νέα παρόμοια υπόθεση. Ο Βουλφ έχει απορρίψει τις κατηγορίες και στις αρχές Ιανουαρίου απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησής του.


Η Μέρκελ ευχαρίστησε τον Βουλφ και την σύζυγό του Μπετίνα για τον τρόπο με τον οποιο εκπροσώπησαν το σύγχρονο, ανοιχτό πρόσωπο της Γερμανίας και εξέφρασε τον σεβασμό και την προσωπική της λύπη για την απόφασή του να παραιτηθεί.

Τόνισε πάντως ότι αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά πόσο ισχυρά θεμέλια διαθέτει στην Γερμανία το Κράτος Δικαίου, καθώς αντιμετωπίζονται όλοι με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως της θέσης που κατέχουν.Η γερμανίδα Καγκελάριος ανακοίνωσε ακόμη ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει άμεσα σύσκεψη με τα κόμματα που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό (Χριστιανοκοινωνιστές και Φιλελεύθερους) και θα προσεγγίσουν κατόπιν τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, προκειμένου να αναζητηθεί κοινός υποψήφιος όλων των κομμάτων.

Ως επικρατέστεροι υποψήφιοι εμφανίζονται ήδη ο υπουργός 'Αμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ (CDU), ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ και ο Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος ήταν ο κοινός υποψήφιος Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων για την θέση του Ομοσπονδιακού Προέδρου και έχασε από τον Κρίστιαν Βουλφ.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ