Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόλαση με Apache στη Λιβύη!Στόχοι του ΝΑΤΟ στενοί συνεργάτες του Καντάφι!

20.08.2011 | 00:42Πληροφορίες αναφέρουν ότι βομβαρδίζεται το λιμάνι της και το CNN μετέδωσε πριν από λίγο ότι βομβαρδίστηκε το σπίτι του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσίων του καθεστώτος του Αμπντουλάχ Αλ Σανούσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες καταστράφηκε το σπίτι, ένα σχολείο και ένα φαρμακείο,που βρίσκονταν δίπλα. Ένα άτομο σκοτώθηκε και δεν έιναι ο Σανούσι,για το οποίο το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει ζητήσει τη σύλληψή του,με την κατηγορία των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Νεκρός όμως είναι ο αδελφός του υπουργού Ενημέρωσης και Πληροφοριών Ιμπαραχίμ Μούσα.Ο 25χρονος αδελφός του σκοτώθηκε στη διαδρομή για τη Ζαουίγια,όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε “γαζώθηκε” από Apache.

Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ εντάθηκαν απόψε με τις μάχες να έχουν ανάψει για τα καλά και στη Ζαουίγια 30 μίλια δυτικά της Τρίπολης.
Προσχώρησε στους εξεγερμένους ο πρώην νούμερο 2 της Λιβύης

Ο Αμπντελσαλάμ Τζάλουντ, πρώην σύντροφος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι και επί σειρά ετών θεωρούμενος ως ο δεύτερος τη τάξει στο λιβυκό καθεστώς, προτού πέσει σε δυσμένεια στην διάρκεια της δεκαετίας του 1990, εγκατέλειψε χθες Παρασκευή την Τρίπολη και προσχώρησε στις δυνάμεις των εξεγερμένων, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές.

   

"Εγκατέλειψε την Τρίπολη, συνενώθηκε με την εξέγερση", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων συνταγματάρχης Άχμεντ Όμαρ Μπάνι.

   

"Για λόγους ασφαλείας, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε πού βρίσκεται ακριβώς", πρόσθεσε ο συνταγματάρχης Μπάνι, ερωτηθείς σχετικά στη Βεγγάζη, την "πρωτεύουσα" των εξεγερμένων στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

   

"Ο διοικητής Τζάλουντ κατάφερε να εγκαταλείψει την Τρίπολη μαζί με την οικογένειά του και έφθασε χθες στην πόλη Ζέντεν", η οποία ελέγχεται από τους εξεγερμένους, ανέφερε μια άλλη πηγή στις τάξεις τους ζητώντας να διατηρηθεί η ανωνυμία της.

   

Η αποσκίρτηση του Τζάλουντ αναφέρθηκε το βράδυ από πολλά ΜΜΕ των εξεγερμένων. Ο Τζάλουντ φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό των εξεγερμένων Libya Awalam, ότι "το καθεστώς του Καντάφι είναι τελειωμένο".

   

Σύντροφος του Καντάφι από την πρώτη στιγμή που ο συνταγματάρχης κατέλαβε με πραξικόπημα την εξουσία το 1969, ο Τζάλουντ θεωρείτο επί χρόνια δεύτερος τη τάξει στο καθεστώς, πριν σταδιακά αποσυρθεί την δεκαετία του 1990. Άσκησε τα καθήκοντα του πρωθυπουργού από το 1972 ως το 1977. Είχε ασκήσει επίσης καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης, υπουργού Οικονομικών και υπουργού Βιομηχανίας.

   

Λόγω των διαφορών του με τον Καντάφι, αποσύρθηκε από την πολιτική ζωή. Παρέμενε ουσιαστικά υπό κατ’ οίκον κράτηση επί σειρά ετών.

   

Είναι ένα από τα πιο σημαίνοντα στελέχη της φυλής Μεγκάρχα, προπύργιο της οποίας είναι η Σέμπχα, στο κεντροδυτικό τμήμα της χώρας, όπως και της φυλής του Καντάφι. Παραμένει δημοφιλής μορφή στη Λιβύη.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ