Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κολομβία: Απαγωγή γάλλου δημοσιογράφου

30.04.2012 | 08:42

Ο κολομβιανός υπουργός Άμυνας Χουάν Κάρλος Πινσόν απηύθυνε σήμερα έκκληση στους αντάρτες της οργάνωσης Farc ζητώντας τους να σεβαστούν τη ζωή του γάλλου δημοσιογράφου Ρομεό Λανγκλουά, "αν βρίσκεται στα χέρια τους", μετά την εξαφάνισή του στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών ανάμεσα σε στρατιωτικές δυνάμεις και μέλη της οργάνωσης.

"Ζητούμε από την τρομοκρατική οργάνωση Farc να σεβαστεί τη ζωή του Ρομεό Λανγκλουά, αν αυτός κρατείται από τους αντάρτες και τους καθιστούμε υπεύθυνους για οτιδήποτε του συμβεί", τόνισε ο υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο Πινσόν πρόσθεσε πως σύμφωνα με μαρτυρίες στρατιωτών, ο Λανγκλουά τραυματίστηκε από σφαίρα στο αριστερό του χέρι. "Αυτές είναι οι μόνες πληροφορίες που διαθέτουμε. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τι του συνέβη", είπε.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ τόνισε πως ο δημοσιογράφος που εργάζεται για το τηλεοπτικό δίκτυο France 24 "απήχθη στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε κολομβιανούς στρατιώτες και αντάρτες της οργάνωσης Farc".Ο 35χρονος Λανγκλουά βρισκόταν στην περιοχή Κακουέτα της νότιας Κολομβίας κάνοντας ρεπορτάζ για μια στρατιωτική επιχείρηση κατά των ναρκωτικών.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ