Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Κρίσεις "κομματικών κομισάριων" ή κρίσεις αξιωματικών;Τα κόμματα θέλουν το πρώτο!

07.02.2012 | 00:01Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ


Είναι οριστικό.Τα κόμματα που συμμετέχουν στη κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει να μην γίνουν κρίσεις στις ΕΔ στις αρχές Μαρτίου,αλλά …να αναβληθούν για μετά από τις εκλογές τις οποίες όμως κανείς δεν ξέρει να μας πει πότε θα γίνουν! Κι αν γίνουν μετά από έξι μήνες ή ένα χρόνο θα περιμένουμε μέχρι τότε για να γίνουν κρίσεις;

Κανείς δεν είναι αφελής κι όλοι γνωρίζουμε πόσο βαθειά μέσα στις κρίσεις είναι τα κόμματα.Πόσα τηλέφωνα και ραντεβού,πόσα “σημειωματάκια” πάνε κι έρχονται στο υπουργείο Άμυνας τη περίοδο των κρίσεων.

Υπήρχε η ελπίδα, ότι η κρίση που πλήττει ανελέητα τη χώρα θα είχε και κάποιες θετικές πλευρές. Ότι κάποια πράγματα θα άλλαζαν.Ότι κάποια “ελαττώματα” θα διορθώνονταν. Και στις ΕΔ.

Αντί γι΄ αυτό διαπιστώνουμε ότι τα τρία κόμματα που στηρίζουν τη κυβέρνηση Παπαδήμου, συμφώνησαν για κρίσεις που μάλλον θα θυμίζουν επιλογή “κομματικών κομισάριων” παρά κρίσεις αξιωματικών.

Γιατί τι άλλο μας λένε όταν συμφωνούν να μεταφέρουν τις κρίσεις των αξιωματικών μετά από τις εκλογές; Ότι θα γίνουν κρίσεις ανάλογα με τα ποσοστά των κομμάτων;

Το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να γίνουν κρίσεις που θα δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση είναι -κατά τη γνώμη μας- τεράστια ανοησία.Εκτός αν τα κριτήρια με τα οποία προάγονται και αποστρατεύονται οι αξιωματικοί,είναι αποκλειστικά κομματικά.

Συνεπώς τίποτα δεν εμποδίζει την παρούσα κυβέρνηση να κάνει κρίσεις κανονικά στις ΕΔ.Όλα τ΄ άλλα εκθέτουν πρώτα απ΄ όλα τα ίδια τα κόμματα και απαξιώνουν τις ΕΔ.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ