Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρίση στις ΕΔ. Παρέμβαση εισαγγελέα,ζητά αντιστράτηγος ε.α για τις πιέσεις και τη παραίτηση Ζιαζιά

28.07.2012 | 11:24
Tην παρέμβαση του Εισαγγελέα θέτει ως ζητούμενο για την υπόθεση των πιέσεων από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας  στον (παραιτηθέντα τελικά) Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Ζιαζιά, ένας άλλος αντιστράτηγος - σε άρθρο του. 

Πρόκειται για τον αντιστράτηγο ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας κ Κωνσταντίνο Τζέκη. Είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας και επίτιμος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του υπηρέτησε σε μάχιμες και επιτελικές θέσεις της ΕΛ.ΑΣ, ενώ το 2004 συμμετείχε στο σχεδιασμό των μέτρων ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Αποστρατεύτηκε την ίδια χρονιά από τη θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης.Έχει τιμηθεί με ανώτατες διακρίσεις από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Το ενδιαφέρον άρθρο του - με τίτλο ''Παλληκαριά και υπευθυνότητα''-  εντοπίσαμε στο  pheme.gr και το παραθέτουμε στο πλαίσιο της σχετικής θεματολογίας:

<<   Τάραξε τα νερά της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας και της ωμής κομματικής παρέμβασης η παραίτηση του Αρχηγού ΓΕΣ.
Όχι τόσο γιατί αντέδρασε στις πιέσεις των Πολιτικών προϊσταμένων του, όσο γιατί δεν ανέχθηκε τις πιέσεις και τις παρεμβάσεις, εδώ και πολλές μέρες, καθώς μας λέει το ρεπορτάζ και αφού το ποτήρι ξεχείλισε, έτρεξε η σταγόνα στο πάτωμα. 

Και βέβαια εδώ αρχίζουν τα προβλήματα που άπτονται άμεσα της λειτουργίας της Δημοκρατίας.
Γιατί ο Υπουργός αρνήθηκε την αλήθεια και κατάπιε το γεγονός πως ο Υφυπουργός του πίεζε τον Αρχηγό του Στρατού να κάνει κομματικές προαγωγές;

 Γιατί ο Υφυπουργός αποφάσισε να δώσει τη λίστα του τα μεσάνυχτα; Χάθηκε ο κόσμος να την έδινε το πρωί; Τόση κάψα είχε ο ΚΥΡΙΟΣ Υφυπουργός ώστε να ξυπνήσει τον Αρχηγό του Στρατού και να του επιδώσει το τελεσίγραφο του Μουσολίνι; Γιατί για κατά κει πρέπει να πήγε ο νους του ανθρώπου όταν τον ξύπνησαν και του επέδωσαν το τελεσίγραφο.

 Γιατί δεν μας ανακοινώνουν τα πρόσωπα των αξιότιμων Αξιωματικών που αποφάσισαν με κομματικά κριτήρια να διοικήσουν το στράτευμα;

 Τελικά μήπως πρέπει να παρέμβει ο κ. Εισαγγελέας για να μάθουμε επί τέλους τους πρωτεργάτες αυτής της θλιβερής ιστορίας; 

Τελικά μήπως πρέπει να αξιοποιηθεί αυτός ο αδιάβλητος άνδρας σε άλλη δημόσια θέση, αναγνωρίζοντας η πολιτεία το λάθος της;
Η μοίρα μας είναι αυτή. Να έχουμε δημόσιους άνδρες τριών κατηγοριών: Κάποιους που γεννιούνται μεγάλοι, κάποιους που επιτυγχάνουν το μεγαλείο και κάποιους που προμηθεύονται δεκανίκια για να τα καταφέρουν.

Θαυμάστε τους>>.

Από το περιβάλλον Καράμπελα βέβαια τονίζουν ότι “δεν υπήρξε καμία λίστα και καμία πίεση” και αφήνουν να εννοηθεί ότι ο κ.Ζιαζιάς, επεδίωκε τη παραίτηση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραίτηση Ζιαζιά :Η άποψη ενός απόστρατου που ήταν στη ΣΣΕ κι έψαχνε τη πολιτική ηγεσία

Πως είδαν και σχολίασαν οι Τούρκοι τη παραίτηση του Α/ΓΕΣ Κ.Ζιαζιά

Kitlers! Οι γάτες που μοιάζουν με τον Χίτλερ!ΦΩΤΟ! 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ