Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κριστίν Λαγκάρντ: Σε αβέβαιη και επικίνδυνη φάση η παγκόσμια οικονομία

09.11.2011 | 09:40
Για τον κίνδυνο μιας «αλυσιδωτής παγκόσμιας δημοσιονομικής αστάθειας», αν οι οικονομίες του πλανήτη δεν αντιδράσουν από κοινού απέναντι στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη και στις απειλές ύφεσης προειδοποίησε από το Πεκίνο η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Αν δεν δράσουμε από κοινού, η οικονομία ανά τον κόσμο διατρέχει τον κίνδυνο μιας αλυσιδωτής αβεβαιότητας και δημοσιονομικής αστάθειας», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε ομιλία της κατά την έναρξη της διήμερης επίσκεψής στην Κίνα. Οπως επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ, η παγκόσμια οικονομία εισήλθε σε μια «αβέβαιη και επικίνδυνη φάση».

Αναφερόμενη στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα τέλη Οκτωβρίου, όπου αποφασίστηκε το τελικό σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης και της Ελλάδας, η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε ότι «η συνεδρίαση στις Βρυξέλλες ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση». Τόνισε ακόμη ότι η Ασία δεν είναι στο απυρόβλητο και πρόσθεσε ότι η Κίνα χρειάζεται ένα πιο ισχυρό νόμισμα, την ώρα που το χαμηλό επίπεδο του γιουάν θεωρείται η αιτία των πολύ υψηλών εμπορικών πλεονασμάτων του Πεκίνου.

Η Κριστίν Λαγκάρντ έφθασε στο Πεκίνο για την πρώτη της επίσκεψη στην Κίνα ως επικεφαλής του ΔΝΤ. Στη διάρκεια των επαφών που θα έχει με Κινέζους αξιωματούχους αναμένεται να συζητηθούν οι συνέπειες της κρίσης χρέους στην Ευρώπη και οι συνθήκες υπό τις οποίες η δεύτερη οικονομία παγκοσμίως θα μπορεί να αγοράσει περισσότερα κρατικά ομόλογα στη γηραιά ήπειρο. Τις προηγούμενες ημέρες ς η κ. Λαγκάρντ είχε μεταβεί στη Μόσχα, ενώ επόμενος σταθμός της θα είναι η Ιαπωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Λαγκάρντ: Ευάλωτη απέναντι στην κρίση η Ρωσία

Η συνταγή του ΔΝΤ προβλέπει και τη χρεοκοπία των πολιτικών κομμάτων; Tι συνέβη το 2001 στην Τουρκία

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ