Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Κρουασάν υπό μάλης",Νέος κύκλος απαντήσεων στον αρθρογράφο.

15.04.2011 | 05:15

Ο Δρ.Ιωάννης Παρίσης ,υποστράτηγος ε.α που πρώτος είχε απαντήσει στο άρθρο του συναδέλφου Κωνσταντίνου Ζούλα,για τα "Κρουασάν υπό μάλης",απαντά άμεσα και στο δεύτερο άρθρο-απάντηση του δημοσιογράφου:

"Από τον γνωστό πλέον δημοσιογράφο Κων. Ζούλα, έλαβα το παρακάτω μήνυμα. Με παραπέμπει στην ηλεκτρονική έκδοση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ όπου εκτός από το δικό του σχόλιο, παραθέτει τις επιστολές  και τα σχόλια διαφόρων συναδέλφων. Μεταξύ αυτών είναι αρκετοί που δίνουν δίκαιο στον Ζούλα, γεγονός που ο εν λόγω το χρησιμοποιεί καταλλήλως για να δικαιολογήσει το ατόπημά του.

Επιπλέον δημοσίευσε σήμερα άρθρο με τίτλο «Απάντηση του Κωνσταντίνου Ζούλα» στο οποίο, εκμεταλλευόμενος το βήμα που του παρέχει η εφημερίδα και η θέση του, συνεχίζει, με κάποια αλαζονεία, τα απαξιωτικά, ειρωνικά και προσβλητικά για τις ΕΔ σχόλια, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν κατάλαβε τίποτε.

Βέβαια χρησιμοποιεί και τις επιστολές κάποιων συναδέλφων («Αν δεν με πιστεύουν ας ρωτήσουν και τον υποναύαρχο ε.α. Ιωάννη Κουντουριώτη») οι οποίοι χωρίς να καταλάβουν το πνεύμα του άρθρου, έπεσαν στην παγίδα, καταθέτοντας τις προσωπικές τους ιστορίες. Τι ήθελαν να μας πουν οι συνάδελφοι αυτοί;  Ότι υπάρχουν και στις ΕΔ αρνητικά στοιχεία και φαινόμενα; Φυσικά υπάρχουν. Όμως εκεί είναι το πρόβλημα; Θα κατακρίνουμε και θα λοιδορήσουμε έναν ολόκληρο κλάδο από μια ασήμαντη μειοψηφία, σε μια χώρα που η δυσοσμία ξεκινά από την Βουλή και φθάνει στον τελευταίο Δήμο ή Πολεοδομία της Χώρας (που φυσικά περνάει και από την ΕΡΤ του κ. Ζούλα).

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν ο κάθε δημοσιογράφος (που ίσως οφείλει να απολογηθεί για τον εαυτό του και τον κλάδο του) ξεκινώντας από μια λεπτομέρεια (επειδή την έζησε λουφάροντας σε κάποια «καλή» μονάδα του «εσωτερικού») να προσβάλει αισχρά ένα ολόκληρο κλάδο και έναν κύριο θεσμό του Έθνους. Τι εξυπηρετεί; Κρίνω σκόπιμο να αναφέρω την απάντηση που έλαβα, μετά την αρχική επιστολή μου προς τον διευθυντή της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, από σεβαστό πρόσωπο του δημοσιογραφικού χώρου. Μετά τα «εύγε» κλπ, μου γράφει: «Κι εγώ απόρησα όχι τόσο για τις κακοήθειες του άρθρου, όσο για τον υπογράψαντα αυτό. Καθ' όλα αξιόλογο άνθρωπο και μετρημένο. Τι στο διάβολο εξυπηρετεί με τα όσα έγραψε;»

Στο δεύτερο άρθρο του – απάντηση, ο κ. Ζούλας δείχνει το χαμηλό επίπεδο δημοσιογραφίας που ασκεί. Επιπλέον, εμμέσως παραδέχεται ότι υπηρέτησε ως «υπεράριθμος» στην Πολεμική Αεροπορία, όπως βολεύονται όσοι έχουν «χονδρό» μέσο, και δεν… προτίμησε κάποια μονάδα του των συνόρων. Για να ξεφύγει από την ουσία του θέματος (την οποία κάνει πως δεν καταλαβαίνει) ασχολείται με άλλα θέματα: το μέγεθος των ΕΔ, τον αριθμό των στρατηγών, «όταν ολόκληρες Ηνωμένες Πολιτείες (με 675.000 στρατιωτικούς) διοικείται από 65 επικεφαλής»!!! (αυτό μάλλον από κάποιον ευφυή, «έμπειρο» περί την άμυνα, συνάδελφό του, θα το άκουσε) και άλλα είτε ορθά, αλλά εκτός θέματος, είτε φαιδρά.

Αν ήθελε να ασχοληθεί με θέματα που απασχολούν τις ΕΔ και έχουν αρνητική επίδραση στη λειτουργία τους, μπορεί να το πράξει. Θα ανακάλυπτε για παράδειγμα πολύχρονους αγώνες βουλευτών, νομαρχών, δημάρχων και μητροπολιτών για να μη καταργηθεί ή μετακινηθεί από τον τόπο τους έστω και ένας λόχος ή μια αποθήκη. Θα μπορούσε να μας ενημερώσει για τον «ρουσφετοπόλεμο» όλων αυτών (θα το γνωρίζει καλά και από τη δική του περίπτωση) ώστε να τακτοποιήσουν τα δικά τους παιδιά κλπ. κλπ. Θα βοηθούσε σημαντικά την στρατιωτική ηγεσία στο έργο της, δίνοντας αγώνα για όλα τα «στραβά και παράλογα». Αν δεν μπορεί ή δεν θέλει, ας αφήσει καλύτερα τις ειρωνικές και εξυπναδίστικες αναφορές που μόνο τον εντυπωσιασμό και την παραπληροφόρηση εξυπηρετούν, και τελικά τον εκθέτουν.

Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο πλέον να ασχολούμαστε με τέτοιου είδους δημοσιεύματα. Γεγονός είναι ότι θα υπάρξουν και άλλα στο μέλλον από διάφορες κατευθύνσεις. Η προσπάθεια απαξίωσης των θεσμών, μεταξύ των οποίων και οι ΕΔ, θα συνεχισθεί και μάλλον θα ενταθεί. Αν πρέπει να υπάρχει αντίδραση αυτή θα πρέπει να προέρχεται, οργανωμένα και συντονισμένα, από τα θεσμικά μας όργανα.
 
Με εκτίμηση
 
Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α.
Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης"

 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ