Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυβερνητικές ευθύνες για το Καστελόριζο,καταλογίζει η ΝΔ

27.03.2011 | 00:25
Ο  Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, σχετικά με πληροφορίες πως η τουρκική εταιρεία πετρελαίου προκήρυξε διαγωνισμό για αξιοποίηση θαλάσσιας έκτασης κοντά στο Καστελλόριζο, δήλωσε:

«Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας δεν έχουν τελειωμό και όρια. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”, έχει βγάλει στο σφυρί 11 φιλέτα που καλύπτουν θαλάσσια έκταση 20.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε περιοχή της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας νότια του Καστελλόριζου.

Μέχρι τώρα οι Τούρκοι προκαλούσαν με διελεύσεις πλοίων και φρεγατών, προκαλούσαν με παραβάσεις και παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου μας, τώρα προκαλούν και με τη δημοπρασία Ελληνικών θαλασσίων περιοχών.

Η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί τις προκλήσεις αυτές. Το Δίκαιο της Θάλασσας, που δικαιώνει την Ελλάδα, είναι άγνωστο για την κυβέρνηση του Μνημονίου και της μυστικής διπλωματίας.

Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε στην κυβέρνηση πως πρέπει άμεσα να κηρύξει την ΑΟΖ και στη συνέχεια να προχωρήσει στην οριοθέτησή της με τις γειτονικές χώρες. Μια τέτοια ενέργεια, σε συνδυασμό με την πίστη πως το Διεθνές Δίκαιο είναι με το μέρος των δικαίων της Ελλάδος, θα εξουδετέρωνε όλες τις αμφισβητήσεις της Τουρκίας.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική της και την ανοχή της, αποθρασύνει τους Τούρκους, που καθημερινά αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ