Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυβερνητική κρίση με "πόλεμο" Βενιζέλου-Ραγκούση για τους λαθρομετανάστες!

04.03.2011 | 05:59
Νυχτερινό θρίλερ,με κυβερνητική κρίση, την οποία προκάλεσε το θέμα των λαθρομεταναστών! Οι υπουργοί Εσωτερικών και Άμυνας βρέθηκαν αντιμέτωποι,με αφορμή δήλωση του κ.Βενιζέλου για το ζήτημα των λαθρομεταναστών και σκληρή ανακοίνωση του κ.Ραγκούση.
Τις πρώτες πρωϊνές ώρες κι αφού είχαν γίνει παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και επαφές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος…του μεσονυχτίου Γιώργος Πεταλωτής με ανακοίνωσή του έβαζε ένα τέλος στο θρίλερ. Προσωρινό ή όχι θα το δούμε. Ο κ.Πεταλωτής δήλωσε ότι "με αφορμή δήλωση του κ. Βενιζέλου για τους μετανάστες απεργούς πείνας και απάντηση στην δήλωση αυτή του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, δήλωσε απόψε ότι «οι υπουργοί Εσωτερικών και Άμυνας επικοινώνησαν μεταξύ τους και κρίθηκε ότι δεν υφίσταται πλέον κανένα πρόβλημα».

Σκληρή δήλωση Ραγκούση

Η επίθεση Ραγκούση σε Βενιζέλο ήταν σφοδρή. Ο υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε ευθέως εναντίον του ΥΕΘΑ για τη παρέμβασή του στο θέμα των λαθρομεταναστών που κάνουν απεργία πείνας.

«Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαχείριση μιας πολύ σοβαρής κρίσης, που στο επίκεντρό της έχει ανθρώπινες ζωές αλλά και το γενικότερο συμφέρον, να υπάρχει δημόσια παρέμβαση μέλους της κυβέρνησης, χωρίς να έχει προηγουμένως ζητήσει να πληροφορηθεί τα δεδομένα που συνθέτουν το σύνολο του προβλήματος. 

   

Πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατόν με αυτή τη δημόσια παρέμβαση να λέγεται ουσιαστικά ότι χρειάζεται να ασκηθεί πίεση στους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση με την οποία θα αποτραπεί η απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής.

   

Από την πρώτη στιγμή δεν πράττουμε τίποτα διαφορετικό από το να προσπαθούμε να βρούμε μία λύση που θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον και την αρχή της ευνομίας, με την επιδίωξη να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο για τη ζωή των απεργών πείνας κάμπτοντας την αδιαλλαξία των διαμεσολαβητών - καθοδηγητών τους

   

Μόνον ο κ. Βενιζέλος μπορεί να διευκρινίσει αν προτείνει τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών».


Τι είχε πει ο Βενιζέλος.


Ο ΥΕΘΑ απαντώντας σε σχετική παρατήρηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη για το θέμα των λαθρομεταναστών είχε πει το μεσημέρι στη Βουλή ότι " συμφωνώ απολύτως ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο τραγικό σημείο της απώλειας ανθρώπινης ζωής. Θα ασκήσω κι εγώ την όποια πίεση μπορώ να ασκήσω στους αρμοδίους συναδέλφους μου για να αποτραπεί πάσει θυσία και πάσει δυνάμει αυτό το ενδεχόμενο, διότι πράγματι μπορεί αυτό να σηματοδοτήσει εξελίξεις οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτε τη χώρα, την οικονομία και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος".

Για να εκτονωθεί η ένταση και να φθάσουμε στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που προσπαθούσε να μειώσει τις συνέπειες της μετωπικής σύγρουσης Ραγκούση-Βενιζέλου είχε προηγηθεί τα μεσάνυχτα,παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή:

«Σχετικά με τους μετανάστες απεργούς πείνας οι αρμόδιοι επιτελείς του υπουργείου μας έχουν διευκρινίσει προς εκπροσώπους των Μ.Κ.Ο που υποστηρίζουν τον αγώνα τους και έχουν επανειλημμένα προτείνει στους απεργούς την κατά περίπτωση απόφαση αναβολής επιστροφής στη χώρα τους.

    Η απόφαση αναβολής απομάκρυνσης από τη χώρα σημαίνει για κάθε αλλοδαπό απεργό πείνας στο κτίριο Υπατία γραπτή βεβαίωση με εξάμηνη ισχύ που δικαιολογεί τη διαμονή στην Ελλάδα. Μετά την παρέλευση του εξαμήνου η βεβαίωση μπορεί να ανανεώνεται μετά από νέα κρίση αν συνεχίσει να είναι ανέφικτη η απομάκρυνση.

    Επισημαίνεται επίσης ότι η γραπτή βεβαίωση για τη μη εκτέλεση της απόφασης επιστροφής γίνεται μόνο εάν οι μετανάστες απεργοί πείνας καταγραφούν και τακτοποιηθούν μέσω των αστυνομικών αρχών. 

    Στη διαδικασία αυτή θα μπορούσαν να συμβάλλουν με τη συνδρομή τους οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και κάθε επιστημονικός φορέας που υποστηρίζουν τον διάλογο και την εξεύρεση λύσης.

    Όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει προέχει η ζωή των ανθρώπων. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι αντιμετωπίζει τους απεργούς πείνας με ιδιαίτερη ευαισθησία μέσα στο πλαίσιο των νόμων του κράτους και των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας. 

    Με αμετακίνητες θέσεις και συνέχεια της απεργίας πείνας δεν υπάρχουν λύσεις. Υπάρχουν μόνο αδιέξοδα και κίνδυνοι για την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ