Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε η Lockheed Martin.

29.05.2011 | 10:45
 Η Lockheed Martin Corp, η μεγαλύτερη εταιρία αεροδιαστημικής τεχνολογίας και μεγαλύτερη προμηθεύτρια του αμερικανικού Πενταγώνου βάσει πωλήσεων, υπέστη επίθεση από χάκερς που αποπειράθηκαν να διεισδύσουν στο δίκτυό της, όπως ανέφεραν η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η εταιρία .

   Η Lockheed είναι και η μεγαλύτερη προμηθεύτρια της ελληνικής ΠΑ.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS) και το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσαν ότι προσέφεραν τη βοήθειά τους για να αποτιμηθεί η πρόθεση του «συμβάντος στον κυβερνοχώρο που έπληξε την LMCO». Η εταιρία κατασκευάζει μαχητικά αεροσκάφη, πλοία και άλλα σημαντικά οπλικά συστήματα.

   

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσφέρθηκε επίσης να βοηθήσει στην ανάλυση «των διαθέσιμων δεδομένων για να γίνουν προτάσεις ώστε να αποτραπούν περαιτέρω κίνδυνοι», ανέφερε ο Κρις Όρτμαν, στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

   

Δεν είναι σαφές εάν εκλάπησαν δεδομένα και τι είδους δεδομένα. 

   

Στα εσωτερικά δίκτυα των εταιριών που αναλαμβάνουν συμβόλαια του Πενταγώνου ενδέχεται να υπάρχουν εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες για όπλα υπό ανάπτυξη ή για τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και αλλού.

   

Μια πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει τι συνέβη είπε στο Ρόιτερς την Παρασκευή ότι τα δίκτυα της Λόκχιντ Μάρτιν και άλλων εταιριών που έχουν αναλάβει συμβόλαια του Πενταγώνου υπέστησαν επιθέσεις.

   

Οι χάκερς μπήκαν σε ασφαλή συστήματα σχεδιασμένα ώστε να εμποδίζουν την είσοδο σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλών κλειδιών πρόσβασης (SecurID) της RSA, μιας θυγατρικής της εταιρίας EMC Corp η οποία ειδικεύεται στην ασφάλεια συστημάτων πληροφορικής, είπε η πηγή, που πρόσθεσε ότι δεν έχει την εξουσιοδότηση να συζητήσει το θέμα δημόσια.

   

Σε ανακοίνωσή της η Λόκχιντ Μάρτιν ανέφερε ότι εντόπισε και απέκρουσε «μια σημαντική και πεισματική επίθεση» στο δίκτυό της πριν από μία εβδομάδα.

   

«Ως αποτέλεσμα των άμεσων και προσεκτικών ενεργειών που έγιναν για να προστατευθεί το δίκτυο και να αυξηθεί η ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής μας τα συστήματά μας παραμένουν ασφαλή», ανέφερε η Τζένιφερ Γουίτλοου, μια εκπρόσωπος της Λόκχιντ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Δεν εκτέθηκαν τα δεδομένα ουδενός πελάτη, ουδενός προγράμματος και ουδενός εργαζομένου», πρόσθεσε.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επιπτώσεις από την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η εταιρεία αεροδιαστημικής τεχνολογίας Lockheed Martin Corp είναι "αμελητέες" και δεν αναμένει να υπάρξουν σημαντικές ζημιές ως αποτέλεσμα.

   

"Οι επιπτώσεις στο υπουργείο είναι αμελητέες και δεν αναμένουμε δυσμενείς συνέπειες", ανέφερε η αντισυνταγματάρχης Έιπρελ Κάνιγχαμ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο πρακτορείο Ρόιτερς. "Η καθιερωμένη πολιτική του υπουργείου είναι να μην σχολιάζουμε τα επιχειρησιακά θέματα", πρόσθεσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ