Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπριο μας στέλνει η τρόϊκα για να μας ελέγχει

09.06.2012 | 00:17
Ένα άνθρωπο που ... να μιλά την ίδια γλώσσα βάζει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η Τρόικα, για να "εποπτεύει" αν εφαρμόζονται και τι αποδίδουν τα μέτρα του Μνημονίου, αλλά και πόσο κοντά στους δημοσιονομικούς και μεταρρυθμιστικούς της στόχους κινείται η χώρα μας.
Μετά τα προβλήματα και τις καραμπόλες που ανέκυψαν στις σχέσεις των υπουργείων με τους τεχνοκράτες κάθε εθνικότητος, με αποτέλεσμα η ομάδα των επτά Γάλλων αξιωματούχων να ζητά να φύγει, οι Βρυξέλλες όρισαν τον 45χρονο Κύπριο δρ. Ζήνωνα Γ. Κοντολαίμη σε ρόλο «επόπτη - παρατηρητή» της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.
Ο κ. Κοντολαίμης που σύμφωνα με πληροφορίες ανέλαβε ήδη τη θέση από τον δανό προκάτοχό του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έχει θητεύσει στην Κομισιόν σε θέματα οικονομικών σχέσεων και ευρώ, στην ομάδα του Όλι Ρεν.

Είναι Ερευνητής στο Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου της Κύπρου, έχει εργασθεί ως οικονομολόγος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (1997-2005) και είναι Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Manchester.

Ρόλος-κλειδί
Γνωρίζεται μάλιστα με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, επειδή και συμμετείχε -μαζί με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου- στις συνεδριάσεις του ECOFIN και του Eurogroup την περίοδο 2007-11, ενώ εκπροσώπησε την Κύπρο σε επιτροπές και συναντήσεις ψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένης και της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής (EFC).
Όπως όλα δείχνουν, αναλαμβάνει ρόλο-κλειδί και θα βρίσκεται και σε ανοιχτή γραμμή με τον πρώην προϊστάμενό του Επίτροπο, κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.

Επόπτης

Θα συνεργάζεται με την Ελληνική Task Force, παίζοντας ίσως και ...διπλό ρόλο, αυτόν του «υπαρχηγού» της αποστολής στην Αθήνα, δίπλα στην κ. Ζορζέτα Λάλη.
Ο κ. Κοντολαίμης θα εποπτεύει αν και πώς εφαρμόζεται το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στη χώρα μας, ειδικά στον τομέα του ελέγχου των δαπανών, ενώ θα ενημερώνει τις Βρυξέλλες για τις αστοχίες και τους κινδύνους του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. 

Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ